Diari digital d'Andorra Bondia
El PS no es posicionarà sobre Calvet fins que no hi hagi una sentència
El PS no es posicionarà sobre Calvet fins que no hi hagi una sentència

El PS no es posicionarà sobre Calvet fins que no hi hagi una sentència


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El Partit Socialdemòcrata + Independents (PS+I) es va mostrar a l’espera de la resolució del procés judicial en què està immers el cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, abans de posicionar-se sobre la seva situació. Així ho va assenyalar la formació a través d’un comunicat de premsa, en el qual va exposar diferents consideracions sobre la situació judicial del mandatari comunal. 
En aquest sentit, el partit assenyala que “fa temps” que era coneixedor de l’existència d’un procediment judicial pel qual Calvet havia de ser processat pels presumptes delictes de calúmnies, injúries i difamació després d’una querella presentada per un ciutadà de la parròquia. El PS va assenyalar que entenia, però, que es tractava d’un afer entre dues persones privades, malgrat que una d’elles ocupi actualment un càrrec públic com és el de cònsol menor d’Escaldes-Engordany.
A més a més, la formació va remarcar que el procés judicial encara està obert i, per tant, no hi ha una sentència ferma on es condemni Calvet. Per tant, entenen que “cal deixar treballar la justícia i volem expressar tota la nostra confiança en ella perquè arribi a una correcta resolució”. 
Per últim, els socialdemòcrates van destacar que “volem deixar constància que, per ara, no demanem que Calvet abandoni el seu càrrec com a cònsol menor”. Amb tot, la formació va afegir que entén que, si al final del procés judicial, l’actual mandatari escaldenc és declarat culpable, hauria de ser ell mateix qui per voluntat pròpia pren­gués la decisió de presentar la renúncia per salvaguardar la institució. En cas que acabés sent condemnat i no fes aquest pas, des del PS+I van avançar que se li reclamaria la dimissió. 
El posicionament del PS arriba després que la setmana passada Liberals d’Andorra demanés la dimissió de Calvet per estar processat per la presumpta comissió del delicte major de calúmnia i de dos delictes menors d’injúria i difamació.

Retard en l’ampliació de capital a Capesa

La consellera del PS al Comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, va afirmar no entendre el retard que està patint l’ampliació de capital de Capesa. Vendrell va recordar que l’assemblea en què s’havia de prendre aquesta decisió s’havia de celebrar al setembre després que el juny del 2016 no es pogués reunir el quòrum necessari per poder-la aprovar. Finalment, però, es va acabar ajornant fins al febrer, però recentment el president de la companyia d’aigües va anunciar que tindria lloc al juny. Vendrell desconeix el motiu pel qual l’ampliació de capital es va posposant, al mateix temps que va recordar que aquesta operació hauria evitat els interessos i comissions als quals caldrà fer front després de la contractació d’una nova pòlissa de crèdit per finançar les obres. La consellera va recordar que Capesa ha de buscar captacions alternatives i millorar l’estació de tractament, i això “requereix diners”.

PS
Marc Calvet
Cèlia Vendrell
Capesa
cònsol
procés
sentència

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte