Diari digital d'Andorra Bondia

El PS opina que el tema de l’heliport mostra que el Govern “no dialoga”


Escrit per: 
Julià Rodríguez / Foto: N.M.

El Partit Socialdemòcrata (PS) va acusar ahir el Govern d’”enrocar-se” en relació amb la polèmica que ha sorgit per l’elecció del roc de Patapou com a ubicació per a la construcció del futur heliport nacional.

 El secretari general de la formació, Marc Cornella, va manifestar ahir, durant l’habitual roda de premsa dels dijous, que aquest tema demostra que el Govern “no està sent dialogant”, una postura que també hauria adoptat al Consell General en relació amb les diferents matèries legislatives que s’estan abordant. A més, des de les files socialdemòcrates, es considera que la nota que rebria a l’enquesta d’opinió política la gestió del Govern, que va ser d’un 5,6, seria en aquests moments més baixa a causa de l’oposició veïnal que ha sorgit. “La decisió és de sentit comú i no de tecnicisme”, va dir Cornella, que va recordar que el PS no s’oposa a un heliport nacional sinó al lloc que s’ha elegit per fer-lo, alhora que va opinar que “retardar una mica una infraestructura com aquesta per qüestions de seguretat val la pena”. Segons Cornella, el Govern ha comès “un excés de liberalisme” en el concurs de l’heliport, i el que hauria d’haver fet és proposar les ubicacions i no deixar-les en mans dels adjudicataris.
La primera secretària del partit, Judith Salazar, va fer una valoració de l’enquesta del CRES i va ressaltar la necessitat de fer accions per apropar la política a la ciutadania, davant el desconeixement que demostra bona part dels enquestats sobre el sistema polític andorrà.

Taxes del tabac
Els dirigents del PS es van referir també a l’entrada a tràmit per part del Govern d’un projecte de llei per incrementar els impostos especials que graven el tabac per la via d’extrema urgència i necessitat, per la qual cosa s’ha previst celebrar una sessió de Consell dimarts per aprovar la mesura. Per a Salazar, “un altre cop les taxes del tabac s’apugen a corre cuita” i basant-se en les pressions exteriors. El mètode per aprovar el nou increment hauria estat pactat entre els dos grups parlamentaris per evitar que es facin importacions de tabac de manera massiva, com és habitual en aquests casos quan es tramita per la via ordinària. La nova pujada d’impostos té per objectiu mantenir els diferencials de preu amb Espanya, que també ha fet un nou increment, i evitar així el contraban.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte