Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general socialdemòcrata Roger Padreny va explicar ahir les 19 esmenes presentades al Codi de la circulació.
El conseller general socialdemòcrata Roger Padreny va explicar ahir les 19 esmenes presentades al Codi de la circulació.

El PS planteja canviar la legislació en matèria d'assegurances per incloure els patinets elèctrics


Escrit per: 
M. S. / Foto: PS

El Partit Socialdemòcrata vol que el Govern modifiqui la Llei d’ordenació i supervisió d’assegurances i reassegurances per tal de poder incloure-hi els patinets elèctrics. Si més no així ho planteja en una de les 19 esmenes que el grup parlamentari de la formació ha presentat al projecte de llei del Codi de la circulació, que per primera vegada regula els vehicles de mobilitat personal (VMP), unes esmenes plantejades amb el triple objectiu de “millorar la seguretat viària, promoure l’eficiència energètica i l’homologació internacional i ser més respectuós i garant de la salut pública”.

Així ho ha explicat aquest matí el conseller general socialdemòcrata Roger Padreny, que ha destacat que entre les esmenes també s’ha inclòs una “demanada de ja fa temps” del PS com és l’encomana a Govern per tal que abans de la finalització del primer trimestre del 2022 elabori un nou Pla de seguretat viària adaptat al nou Codi de la circulació i a la normativa que se’n desprèn. Un pla, ha concretat, que ha de tenir “el doble objectiu d’apostar per la conscienciació ciutadana i aconseguir una reducció de l’accidentalitat a la xarxa viària”.

També en l’àmbit de la seguretat viària, Padreny ha destacat la doble esmena, de supressió d’una banda i d’addició per l’altra, per tal que la infracció per conduir utilitzant manualment dispositius de telefonia mòbil, de navegadors o de qualsevol altre tipus incompatible amb l’atenció obligatòria permanent a la conducció, considerada com a greu en el text entrat a tràmit per l’executiu, passi a ser una infracció molt greu, proposta que, d’acceptar-se, suposaria que aquesta conducta se sancionés amb una multa d’entre 201 i 400 euros i no amb una d’entre 101 i 200, la franja prevista per a les infraccions greus.

Així mateix, els socialdemòcrates també volen ampliar el període de temps durant el qual la comissió de tres infraccions es considera reincidència, fixat en el text en sis mesos, un termini que volen que sigui de nou mesos. En aquest sentit, Padreny ha defensat la necessitat d’establir un període més ampli amb l’objectiu “preventiu i dissuasiu que en un futur no es torni a repetir la mateixa situació”.

Pel que fa a la millora de l’eficiència energètica del parc automobilístic, i tal com ja van avançar en la reunió que van mantenir amb l’Associació d’Importadors de Vehicles d’Andorra (AIVA), els socialdemòcrates plantegen l’establiment d’un sistema d’etiquetatge energètic nacional dels vehicles així com tirar endavant els canvis necessaris perquè els vehicles registrats al país es puguin homologar energèticament als sistemes d’etiquetatge utilitzats pels països de la Unió Europea, amb la idea que “els vehicles andorrans puguin circular homologats internacionalment arreu del territori europeu”, com ha remarcat el conseller general socialdemòcrata. A més, Padreny ha destacat que aquest sistema d’etiquetatge permetria també disposar de “més i millors dades” sobre la situació energètica del parc mòbil per “poder tirar endavant les polítiques públiques que siguin necessàries”.

Finalment, i relatiu també a l’homologació internacional i a la salut pública, els socialdemòcrates proposen una esmena per afegir una disposició final al text per tal d’encomanar al Govern els canvis reglamentaris necessaris per tal d’establir uns límits sonors als vehicles d’acord amb la normativa europea, que preveu barems en funció del tipus de vehicle i per períodes temporals.

PS
patinets elèctrics
Llei d’assegurances
legislació
matèria
d'assegurances

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte