Diari digital d'Andorra Bondia
El PS porta a debat la necessitat d’un registre de la propietat
El PS porta a debat la necessitat d’un registre de la propietat

El PS porta a debat la necessitat d’un registre de la propietat


Escrit per: 
Redacció

El Partit Socialdemòcrata (PS) vol insistir en el fet que cal crear com més aviat millor un registre de la propietat a Andorra. És l’objectiu d’una de les dotze reserves d’esmena que ha presentat la consellera general Rosa Gili de cara a la votació al ple de la modificació de la llei general d’ordenació del territori i urbanisme. La parlamentària també vol debatre en la sessió parlamentària aspectes com la protecció dels béns culturals o el percentatge de propietaris necessaris per impulsar un pla parcial.

El treball del text a la comissió de Política Territorial i Urbanisme ja ha finalitzat però no satisfà del tot als socialdemòcrates, que consideren que encara hi ha punts que es poden millorar. Entre ells, la proposta d’incloure una disposició final mitjançant la qual “en un termini no superior a un any” des que la llei es publiqui al BOPA “el Govern ha d’elaborar un Registre de la Propietat nacional i la normativa necessària per al seu funcionament”. Aquest seria “obert a tota persona que acrediti un interès legítim amb prèvia petició inscrita”, i ho defineixi com “quan un propietari vulgui tenir accés a informació de les propietats que confinin amb la seva o formin part de la mateixa unitat d’actuació”. L’esmena va ser refusada i ara Gili demana poder debatre-la  al ple.
El mateix succeeix amb les propostes de modificació que el PS havia fet amb l’objectiu de reforçar la protecció del medi natural i dels béns culturals i monuments de cara a nous projectes urbanístics. Les propostes de canvi fetes per incrementar aquestes garanties han quedat refusades i la consellera general vol portar-les al ple. El PS també havia proposat via esmena que el percentatge per tirar endavant un pla especial a una unitat d’actuació quedés en “més del 60% de la propietat de la superfície dels terrenys privats”. La idea no ha estat acceptada i la llei mantindria la necessitat de tres quartes parts dels propietaris.

 

PS
llei del sòl
llei general d'ordenació del territori
registre de la propietat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte