Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general del PS Pere López.
El conseller general del PS Pere López.

El PS pregunta al Govern si vol avaluar l’opció d’adhesió al CEB


Escrit per: 
Redacció/Foto: Facundo Santana

Després de la reunió que el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, va mantenir amb la vicepresidenta del Banc de Desenvolupament Europeu, els socialdemòcrates volen saber si el Govern està disposat a estudiar la possibilitat d’iniciar els tràmits per a l’adhesió a aquest organisme, motiu pel qual han entrat una pregunta parlamentària en aquest sentit.

La formació recorda que “les condicions i el procediment d’accés han estat exposades al conjunt de la delegació parlamentària al Consell d’Europa, i que estan en la línia dels que ja van ser tractats en reunions entre el Govern d’Andorra i el CEB l’any 2014”, i va remarcar la disponibilitat tant del Consell d’Europa com del CEB al fet que Andorra n’esdevingui membre. Així va quedar reflectit en un informe de la sessió de tardor celebrada a Estrasburg en el qual es lamentava que Andorra no s’hagués encara adherit al CEB i l’encoratjava a fer-ho.
El grup ha formulat tres preguntes més de cara a la pròxima sessió de control. Així, la consellera general Susanna Vela demana en relació amb el projecte del portal d’entrada que el Comú d’Andorra la Vella vol fer entre la rotonda de la Margineda i l’avinguda d’Enclar, ja que es mostra preocupada per “l’afectació mediambiental i patrimonial que tindrà un arc de 30 metres d’amplada i 9 d’alçada, amb una pantalla led de 50 metres quadrats”. La parlamentària, que recorda que es tracta d’un cas similar al de la construcció d’una benzinera a la zona dos de l’àrea de protecció del pont de la Margineda, considera que  hi ha una “clara vulneració als drets patrimonials, doncs el pont de la Margineda va ser declarat bé d’interès cultural des del 2008 i compta amb un entorn de protecció amb unes especificacions i criteris tècnics que permeten fer unes coses o unes altres”.
D’altra banda, la consellera general Judith Salazar demana si l’executiu té previst contractar personal tècnic per a l’Observatori de la Igualtat, i també per l’estat dels reglaments que han de desplegar la Llei de relacions laborals.

PS
pregunta
Govern
avaluar
adhesió
CEB

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte