Diari digital d'Andorra Bondia
Cèlia Vendrell.
Cèlia Vendrell.

El PS pregunta per l’accessibilitat dels edificis de la corporació


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

La consellera de Partit Socialdemòcrata + Independents al Comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha demanat a la majoria que impulsi un estudi tècnic per analitzar la situació en matèria d’accessibilitat de tots els edificis de la corporació. Així ho ha fet mitjançant una pregunta que s’ha tramitat de cara al ple que s’ha de celebrar aquest divendres, després de recollir les queixes d’un ciutadà sobre les “mancances” detectades als banys públics de la biblioteca. La representant de PS+I ha formulat dues qüestions més, la primera sobre la problemàtica dels vols d’helicòpters a la zona del Clot d’Emprivat, i la segona sobre les obres autoritzades al costat de l’emblemàtica casa Trenella. 
En la primera de les preguntes, Vendrell explica que “últimament un ciutadà m’ha exposat una situació que, en cas de ser certa, requeriria que el Comú actuï sense dilacions”. Així, aquesta persona li hauria posat de manifest “les mancances que ha detectat en la poca accessibilitat als banys públics de la biblioteca d’Escaldes-Engordany per a les persones amb mobilitat reduïda”. Per això, i “considerant que les administracions públiques han de ser un exemple en l’accessibilitat de tots els seus edificis i de tots els espais públics”, demana a la cònsol que “encomani un estudi tècnic on es descrigui cada edifici i espai públic que gestiona el Comú i la situació d’aquests amb relació a la seva accessibilitat per a totes les persones siguin quines siguin les seves necessitats d’adaptació”. 
En la segona de les preguntes, la consellera de PS+I recorda que “els darrers dies han sorgit vàries notícies a diferents mitjans de comunicació del país sobre la problemàtica dels vols dels helicòpters en l’entorn de l’hospital a causa de la construcció d’edificis de gran alçada”. Aquestes informacions han coincidit amb l’aprovació del Reglament de servituds aeronàutiques, que estableix “una moratòria en la construcció d’edificis de més de 30 metres d’alçada en un radi de 3,3 quilòmetres entorn de l’helisuperfície de l’hospital”. Davant d’això, vol saber “què pensa fer el Comú d’Escaldes-Engordany amb relació a aquesta problemàtica”. 
La tercera de les qüestions té a veure amb el fet que el Comú “ha autoritzat aquest passat mes de gener l’enderroc de la casa coneguda com a Xalet Marcel i la construcció al seu lloc d’un habitatge plurifamiliar de quatre plantes d’alçada”. Vendrell alerta que “aquesta nova construcció alterarà el conjunt arquitectònic de la zona i a més, el Comú ha autoritzat la construcció d’una paret de més de 12 metres d’alçada just a un metre de la façana principal de la casa veïna, tapant-la completament, coneguda com a casa Trenella”. Per això, vol que s’expliqui “com és que (...) ha pogut autoritzar la construcció d’aquest nou edifici en les condicions que s’ha donat”, vulnerant clarament el Catàleg comunal d’edificis, espais o elements d’interès històric, monumental, cultural o ambiental de la parròquia. 

PS
pregunta
accessibilitat
edificis
corporació
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic