Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general del PS Pere López.
El conseller general del PS Pere López.

El PS pregunta per les xifres de les transferències als comuns


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López vol que Govern aclareixi com afectarà la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la part de la Llei qualificada de transferències als comuns a la distribució de diners prevista enguany a les corporacions parroquials. Per això, ha presentat una demanda d’informació mitjançant la qual reclama que se li faci arribar quina era la previsió inicial, com ha canviat després de la resolució de l’organisme i, si l’executiu ja té una proposta per adaptar el text, com quedaria el repartiment. 
En l’escrit tramitat a Sindicatura, López demana en primer lloc un “recull de totes les dades que, segons la Llei (...) de transferències als comuns, han de servir aquest 2018 per a la distribució dels diners segons els criteris establerts al text, desglossades per Comú i per criteri de repartiment”. Posteriorment, sol·licita “la previsió de transferències a realitzar enguany” segons els criteris del text original, previ a la sentència del TC, informació que es demana també segons criteri i parròquia. 
El parlamentari vol que se li faciliti “la previsió de transferències a realitzar enguany des del Govern als comuns, després de la sentència del TC”. Finalment, demana que “en cas que Govern hagi adoptat una proposta per adaptar la Llei qualificada de transferències a la sentència (...)” se li trameti “la previsió de transferències a realitzar (...) seguint els criteris que quedin establerts amb aquesta modificació”. 
López va deixar clara la voluntat de “presentar als ciutadans” les dades, ja que “pensem que és un debat important” i que “cal explicar per què el nostre model és més just”. Al seu entendre el debat serà important “no només ara, després de la dura sentència”, sinó també “en la campanya” dels propers comicis generals.

PS
pregunta
xifres
transferències
comuns

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte