Diari digital d'Andorra Bondia
El PS pregunta sobre la instal•lació càmeres de vigilància a les dependències de Salut MentalEl PS pregunta sobre la instal•lació càmeres de vigilància a les dependències de Salut Mental
El PS pregunta sobre la instal•lació càmeres de vigilància a les dependències de Salut MentalEl PS pregunta sobre la instal•lació càmeres de vigilància a les dependències de Salut Mental

El PS pregunta sobre la instal•lació càmeres de vigilància a les dependències de Salut Mental


Escrit per: 
Redacció

La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili ha tramitat a Sindicatura diverses preguntes que el Govern haurà de respondre de forma escrita sobre la instal•lació de càmeres de vigilància a les dependències del servei de Salut Mental. La parlamentària avisa que la mesura" pot afectar drets fonamentals dels pacients internats al centre com ara el de la intimitat, l’honor i el de la pròpia imatge", segons asseguren els socialdemòcrates en un comunicat.

En les qüestions, Gili demana expressament si “s’han instal•lat càmeres de vigilància a totes les habitacions de la unitat de psiquiatria pertanyent al departament de Salut Mental de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell” i, en cas afirmatiu, “quan es va fer, quantes n’hi ha i amb quins objectius”. També demana si “s’informa prèviament els pacients i els seus familiars” de la presència d’aquests aparells i si “se’ls demana de signar algun tipus d’autorització”. 

La parlamentària socialdemòcrata també pregunta al Govern si “considera que els objectius de control buscats són compatibles amb els drets fonamentals a la intimitat, a l’honor i a la pròpia imatge contemplats en l’article 14 de la Constitució” i li reclama saber “com es posiciona en aquesta qüestió”. Gili ha explicat que el motiu de les preguntes ve donat pel fet que “ens ha arribat la informació que a les habitacions hi ha càmeres de vigilància”. Aquesta situació, ha remarcat, “ens preocupa molt perquè aquests drets estan protegits a la Constitució i són fonamentals”. Per això, ha apuntat la consellera del PS, es tracta d’una “qüestió que pot ser molt delicada”. 

Andorra
Consell General
Rosa Gili
PS
salut mental
SAAS
socialdemòcrates

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte