Diari digital d'Andorra Bondia
López i Vela en la roda de premsa d'avui.
López i Vela en la roda de premsa d'avui.

El PS presenta esmenes per reduir el nombre d’interins


Escrit per: 
Redacció / Foto: PS

El grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat 52 esmenes al projecte de modificació de la Llei de Funció Pública per tal de modernitzar-la i dignificar-la. Així ho han explicat avui el president del grup, Pere López, i la consellera general Susanna Vela, els quals han destacat que no es pot seguir amb l’actual política de precarietat dels treballadors públics.

El PS aposta perquè els treballadors interins que faci més de 5 anys que ocupen un mateix lloc de treball puguin optar a les condicions que rep un funcionari, que aquells que portin més de 10 anys i hagin accedit a través d’un concurs públic passin directament a tenir la categoria de funcionari i que l’Administració no pugui tenir interins més de dos anys seguits, aconseguint així que només un 10% de la plantilla siguin treballadors interins (un 15% en el cas del cos d’Educació). El text també argumenta la necessitat de retornar al sistema dels triennis en lloc dels quinquennis.

López ha destacat la demanda de modificar les graelles salarials, sobretot de la part més baixa, arran de l’increment del cost de la vida, i que s’encomana al Govern, que en un termini màxim de 12 mesos des de l’entrada en vigor de la llei s’actualitzin els imports dels complements dels membres dels cossos especials. 

El president del grup parlamentari socialdemòcrata també ha subratllat que no s’ha pogut treballar la proposta correctament, ja que se’ls ha denegat l’accés a l’informe públic que es va realitzar per treballar aquesta modificació de la llei de Funció Pública, i que va costar 150.000 euros, i que, a més, s’ha obligat a treballar “amb pressa” perquè el debat per aprovar aquesta modificació de llei es farà, extraordinàriament, en una sessió del Consell General prevista per al 21 de juliol.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte