Diari digital d'Andorra Bondia

El PS proposa crèdits tous i millores socials en les mesures del Govern


Escrit per: 
Redacció

El grup parlamentari socialdemòcrata va donar a conèixer aquest diumenge el contingut de les esmenes presentades al Consell General en relació amb les mesures econòmiques aprovades pel Govern ara fa una mica més d’un mes.

Aquestes esmenes es dirigeixen a encarar la crisi econòmica de la millor manera tirant endavant dues línies principals, la concessió de crèdits tous i la protecció social. Amb referència a aquesta qüestió, l’equip dirigit per Jaume Bartumeu proposa una millora immediata de les pensions per a la gent gran i dotar d’una subvenció de 75 euros els infants que estiguin inscrits en les llars comunals o les privades.
Pel que fa a la mesura dels crèdits tous, el grup socialdemòcrata proposa la concessió d’aquests tipus de crèdits per  motivar les noves iniciatives empresarials i expandir-les. D’altra banda, també demanen als liberals que defineixin en profunditat la proposta de reducció del gravamen als rebuts de les parapúbliques, FEDA i STA. Perquè les empreses comptin amb més líquid, també plantegen accelerar els processos de tramitació de pagaments als proveïdors de les empreses públiques.
A més, també proposen la creació de nous articles en el paquet de mesures econòmiques. Bartumeu suggereix que el Govern redueixi en el pressupost del 2009 diferents partides pressupostàries d’un import total de 6,8 milions d’euros, retallades dirigides a apartats com ara protocol, propaganda, publicitat, estudis i reemborsament de dietes. També demanen la retallada d’ambaixadors en un 25 per cent, limitant el nombre de representants d’Andorra.
Més enllà de la qüestió econòmica, plantegen un nou article, aquest cop relacionat amb el Pla nacional d’atenció social, i recorden que el Govern ha d’aprovar aquest pla el 30 de desembre del present exercici, i que a curt i a mitjà termini ha de definir tots els objectius que s’hi inclouen, dirigits a la gent gran, infants, discapacitats i violència de gènere, entre d’altres.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte