Diari digital d'Andorra Bondia
Font i Vela en la presentació de les esmenes complementàries, aquest matí.
Font i Vela en la presentació de les esmenes complementàries, aquest matí.

El PS proposa que els projectes d'obres s'adjudiquin per lots


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: PS

El grup parlamentari socialdemòcrata vol que els projectes d'obres s'adjudiquin per lots com una mesura que "pot afavorir a les empreses del país", ha declarat el conseller del PS Josep Font durant la presentació d'una de les esmenes complementàries presentades per la seva formació al projecte de llei de contractació pública. Aprofundint més en aquest aspecte, ha assenyalat que des del Govern i els comuns s'hauria d'ajudar a les petites empreses a que s'homologuin per poder concòrrer als concursos proposats des de les diverses administracions. A més, segons Font les adjudicacions dels projectes s'haurien de fer "en base a idees i no a preus".

En relació a aquest aspecte, el conseller socialdemòcrata ha volgut afegir que de la mateixa manera que les empreses de països de la Unió Europea poden participar als concursos que es convoquen al país, també les empreses andorranes es puguin presentar als concursos que es convoquin als països d'origen d'aquestes empreses estrangeres. I tot, perquè "imperi el criteri de reciprocitat", ha subratllat. 

Per la seva banda, la consellera socialdemòcrata Susanna Vela va presentar l'altra esmena complementària a aquest projecte de llei que es refereix a la introducció de la figura del recurs urgent", una eina per al control del procés de contractació "per guanyar en transparència i eficiència", ha assenyalat la consellera. Com ha desgranat, aquest recurs s'assimilaria a una mena de tribunal intern de les pròpies administracions al qual hi poden recòrrer les empreses en la part precontractual tant per estar en desacord amb el plec de bases com en el moment de l'obertura dels sobres. Per Vela, evitaria haver d'anar directament als tribunals de justícia ordinària. També va detallar que el recurs és de caràcter potestatiu i gratuït.

En total, el grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat un total de 43 esmenes al projecte de Llei de Contractació Pública amb la finalitat d’afavorir la situació de les microempreses del país.

PS
projectes d'obres
lots

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte