Diari digital d'Andorra Bondia
El PS proposa reduir consellers de comú i eliminar el cònsol menor
El PS proposa reduir consellers de comú i eliminar el cònsol menor

El PS proposa reduir consellers de comú i eliminar el cònsol menor


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Un esborrany de la proposició de llei que els consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS) preveuen tramitar en els propers mesos, i que té per objectiu reformar el funcionament dels comuns per donar més força a les minories, planteja reduir el nombre de consellers i eliminar la figura del cònsol menor, entre d’altres mesures. Aquest text sorgeix del compliment d’una de les ponències aprovades per la militància socialdemòcrata en el congrés ordinari celebrat el 2016. El document va ser estudiat pel comitè directiu del PS en la reunió que va mantenir dimarts a la nit.
Per altra banda, el comitè directiu va analitzar amb detall les tres proposicions de llei presentades per DA com a reforma laboral, textos que, en el seu conjunt, van ser valorats de forma negativa. A l’entendre del PS, poden suposar, en cas de ser aprovats amb el redactat actual, una “important pèrdua de drets per als treballadors”. També la formació va tractar sobre l’entrada de capital privat a Secnoa. El comitè local de la parròquia ha mantingut converses amb els cònsols i, per ara, des de la formació “no es veu amb mals ulls” la proposta, tenint en compte les dades que es tenen sobre la taula. Tot i això, es vol esperar a poder estudiar el plec de bases del concurs de l’ampliació de capital abans de prendre una postura definitiva.  
A nivell intern, el partit va acordar la reestructuració de les diferents comissions de treball, que s’obriran a persones externes a la formació per afavorir la participació de la ciutadania en la política. Des de la nova direcció socialdemòcrata es vol donar una “gran importància” a combatre la creixent desafecció política i es considera que aquesta mesura pot ser un bon instrument. Des del PS es va fer una crida a la població a prendre-hi part. Hi haurà quatre comissions que tractaran sobre el model d’Estat, el model social, el model econòmic i el model organitzatiu. 

Catalunya
A l’últim, el comitè directiu va acordar un comunicat sobre la situació a Catalunya. En el text, el PS exposa la preocupació que els genera el fet que a hores d’ara s’estiguin vulnerant principis i drets fonamentals, que han de ser defensats en qualsevol democràcia moderna. Al mateix temps es remarca la inquietud que genera el conflicte entre Catalunya i Espanya, tenint en compte els llaços estrets que es manté amb les dues parts, d’una banda pel “risc i la vulnerabilitat que aquesta inestabilitat té també per al nostre país” i, de l’altra, perquè tenint en compte que el conflicte és polític cal resoldre’l políticament, i no pas judicialment. Això, indiquen, “sempre en el marc d’un diàleg franc i i obert, de negociació i reconeixement mutu, imprescindible en democràcia”. Els socialdemòcrates remarquen que “és responsabilitat dels polítics saber trobar vies negociades per afrontar els problemes polítics i retornar a la normalitat democràtica”.

PS
proposa
reduir
consellers de comú
cònsol menor
eliminar

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte