Diari digital d'Andorra Bondia
Roger Padreny i Carles Sánchez han presentat les esmenes de la foramció.
Roger Padreny i Carles Sánchez han presentat les esmenes de la foramció.

El PS proposa triplicar les sancions per danys al medi


Escrit per: 
M.S./ Foto: M. S

El grup parlamentari socialdemòcrata vol endurir les sancions previstes al projecte de llei d’avaluació ambiental de projectes i de plans i programes per fer-les realment dissuasives. Per això, en les esmenes presentades al text es proposa triplicar les quantitats inicialment previstes de manera que les infraccions lleus se sancionarien amb multes d’entre 300 i 3.000 euros, i no d’entre 100 i 1.000, les greus amb un import d’entre 3.001 i 9.000 euros en lloc de la forquilla prevista d’entre 1.001 i 3.000 euros i les infraccions més greus, com les que suposin un dany irreversible o que posi en risc la seva reversibilitat al medi ambient, amb multes d’entre 9.001 i 90.000 euros, en lloc d’entre els 3.001 i 9.000 euros com preveu el text entrat a tràmit parlamentari per l’executiu. 

I lligat al règim sancionador i, igual com ja han fet en altres textos, en una altra esmena els socialdemòcrates plantegen que els diners que es recaptin es destinin a un fons verd, element “fonamental” per desenvolupar el pla d’infraestructures energètiques i avançar en la transició cap a les renovables.

Així ho han explicat els consellers generals socialdemòcrates Roger Padreny i Carles Sánchez, que han destacat que les 25 esmenes presentades al text busquen “aportar més garanties sobre els procediments previstos a la llei, més seguretat jurídica i fer que la llei sigui més aplicable”. 

Padreny i Sánchez han recordat que el projecte de llei distingeix entre projectes rellevants i projectes molt importants i han insistit en la necessitat que pels dos se segueixi el mateix procediment quant a publicitat. Així, i independentment de la titularitat del terreny on s’hagin de desenvolupar, els socialdemòcrates volen que tots els projectes estiguin sotmesos a un procés d’exposició pública. En un sentit similar, també es proposen les mateixes garanties quant als procediments previstos per a la declaració d’impacte ambiental i la declaració ambiental estratègica.

PS
medi ambient
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic