Diari digital d'Andorra Bondia

El PS proposarà reduir els anys per tenir la nacionalitat


Escrit per: 
Redacció

El Partit Socialdemòcrata (PS)  no s’estarà de braços plegats al Consell General. Així, tot i ser conscient que les seves iniciatives possiblement no prosperaran en estar en clara minoria, treballarà en l’elaboració de diverses proposicions de llei, que s’aniran presentant al llarg de la legislatura.

Ho va dir ahir el secretari d’organització del partit, Marc Cornella, que va anunciar que ja hi ha tres o quatre projectes “en cartera”.
Una de les iniciatives serà una nova llei de la nacionalitat, que ja es va intentar tirar endavant sense èxit la passada legislatura, amb l’objectiu de reduir el nombre d’anys necessaris per adquirir la nacionalitat. El llindar per obtenir per naturalització la nacionalitat andorrana se situaria segurament en quinze anys, tot i que Cornella va recordar que la recomanació que ja estan fent els organismes internacionals és rebaixar-la a deu anys.
Un altre text legislatiu que els socialdemòcrates podrien presentar seria el referent a la funció pública, tal com havia declarat anteriorment el conseller general Gerard Barcia. El PS espera també que el projecte de llei que elaborarà el Govern sobre aquesta matèria tingui en compte la feina de les taules de treball que es van engegar la legislatura passada. Amb l’objectiu d’implicar la població en l’elaboració d’alguns dels textos, es podria convidar la ciutadania a través de grups de diàleg.
El PS va aprofitar també per tornar a recalcar que “no volem una nova llei de la CASS” perquè la que està vigent té només tres anys i va ser fruit del consens. “El que s’ha volgut des de DA és retallar les prestacions, cosa que complica de manera molt greu la vida als ciutadans”, va opinar Noèlia Sousa, membre de l’executiva del partit. “Primer s’ha de parlar del més genèric i després anar a allò més concret”, va afegir Cornella sobre  la reforma del model sanitari.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte