Diari digital d'Andorra Bondia
Consellers generals del PS.
Consellers generals del PS.

El PS qüestiona que Govern assumeixi les pèrdues de l’heliport


Escrit per: 
Redacció / Foto: PS

El grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat tres preguntes per tal que el Govern les respongui de forma oral en el pròxim ple del Consell General. La primera té a veure amb l’heliport nacional i la clàusula que s’ha previst, que inclou que seria l’Executiu qui assumiria les possibles pèrdues de la concessió. Segons s'ha informat mitjançant un comunicat, el president del grup, Pere López, planteja que fins a la data no es disposa d’acords internacionals, ni de garanties per a la provisió de combustible, ni de certificats per a l’operació internacional o del model d’helicòpter que podria operar al futur heliport nacional i “alhora s’ha previst que el Govern assumirà el total de les pèrdues de la concessió fins a un import del 75% del cost de la construcció”, que es calcula en més de 10 milions “en lloc dels 3,7 milions d’euros previstos inicialment”. És per aquest motiu que López pregunta “com s’ha pogut preveure una clàusula que pot arribar a suposar un cost per a l’erari públic, és a dir per a tots nosaltres, de més de 7,5 milions d’euros en un projecte que presenta tants dubtes sobre la seva viabilitat i realitat?”.

En relació amb l’heliport, López també ha fet arribar una carta sol·licitant la intervenció de la síndica general en entendre que el ministre responsable, Jordi Gallardo, “eludia la resposta d’alguna de les preguntes o la tramesa de determinades informacions sota el pretext que aquestes o bé es trobaven al plec de bases del concurs o bé en el fet que van ser objecte d’exposició pública”. López demana que es torni a requerir la informació, ja que s’entén que aquests arguments no són motiu de no-resposta. 

D’altra banda, des del PS també s’interessen per les mesures d’estalvi energètic. En aquest sentit, es demana per les actuacions de determinats comerços –“entre d’altres, d’establiments de perfumeria i de venda de roba de les principals avingudes comercials”– que “superen la temperatura interior establerta, que tenen les portes exteriors totalment obertes, que disposen en l’interior d’una gran intensitat lumínica i cortines d’aire calent”. López demana si aquestes actuacions s’emmarquen en les recomanacions i disposicions establertes pel Govern en relació amb l’estalvi energètic i pels controls i mesures sancionadores que ha fet l’Executiu al respecte.

Finalment, el conseller general Jordi Font insisteix en el desplegament reglamentari de les lleis aprovades en les darreres legislatures. Concretament demana si “era conscient el Govern de tota la feina de desplegament reglamentari pendent de realitzar”. La pregunta es planteja després de les respostes obtingudes en demanar a cada ministeri els reglaments que tenia pendents per aprovar. Cal recordar que en el marc del debat d’orientació política, els socialdemòcrates van plantejar una proposta d’acord (rebutjada pels grups de la majoria)  perquè el Govern fes pública la relació de reglaments i normatives que hi ha pendents i el calendari previst per al seu desenvolupament, i va ser llavors quan Font va optar per formular una pregunta amb el mateix objectiu perquè l’Executiu respongués per escrit. Després de rebre la resposta del cap de Govern dient que respondre a tal demanda suposava una feina de “recerca i anàlisi de totes les normes legals que històricament s’han aprovat a Andorra, fins i tot en el període preconstitucional o, àdhuc, abans que existís el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra”, i que evidentment, fer aquesta feina “és materialment ingent”, el conseller va optar per desglossar la pregunta en 12, una per a cada ministeri, i acotar-la a les dues darreres legislatures. Veient les respostes obtingudes, Font ara demana si l’Executiu “era conscient” de la feina pendent.

PS
Partit Socialdemòcrata
heliport
Comentaris: 1

Comentaris

Bona pregunta, si a més sapiguesim quant ens consta el aeroport ja fariem números.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic