Diari digital d'Andorra Bondia
Els consellers generals socialdemòcrates Pere López i Susanna Vela en la compareixença d’ahir.
Els consellers generals socialdemòcrates Pere López i Susanna Vela en la compareixença d’ahir.

El PS reclama un pla nacional de mobilitat i la llei d’infermeria


Escrit per: 
M.S./ Foto: PS

El PS considera “indispensable” que el Govern tiri endavant un pla nacional de mobilitat en què participin tots els actors implicats, ja que la situació que es viu a la xarxa viària “no es pot acceptar”, i creu també que ja ha arribat el moment de tirar endavant la llei d’infermeria, segons van explicar ahir el president del grup parlamentari, Pere López, i la consellera general Susanna Vela, que van avançar que aquestes dues qüestions conformaran dues de les propostes de resolució que la formació presentarà en el debat d’orientació política que arrenca avui.

López, que malgrat admetre que li hauria agradat més que el debat tingués lloc a la primavera com era habitual i no ara, en va reiterar la importància en considerar que és el moment “en què el Govern posi solucions concretes damunt la taula i dibuixi cap on ens vol portar”, i va incidir en la importància de la mobilitat no únicament per als ciutadans del país, sinó també de cara als turistes. També va lamentar que la situació actual “no es pot acceptar,  i més en un context de lluita contra el canvi climàtic”.

I és que pel socialdemòcrata fins i tot l’hivern passat, amb una menor afluència de turisme arran de les restriccions dels països veïns, els “problemes de trànsit van ser evidents”, una situació que no s’hauria de repetir aquest hivern, que “esperem que sigui bo i volem una mobilitat acceptable”.

López, que va assegurar “trobar a faltar un treball de planificació més elaborat”, va deixar clar que des de la formació “no discutim que el Govern no hagi intentat fer coses”, però sí els efectes d’aquestes. I en aquest sentit, va remarcar que malgrat que “les mesures anunciades en matèria de transport aparentment sonen molt bé, la realitat del dia a dia és una altra”. Per això va insistir en la necessitat d’elaborar aquest pla nacional de mobilitat amb “la participació de tots els agents implicats en la mobilitat del país” i també amb la participació de les administracions parroquials

Quant a la proposta de resolució per encomanar al Govern que presenti la llei de la infermeria, Vela va recordar que el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers es va crear el 2013 i que el 2018 va aprovar en assemblea una proposta de llei que va fer arribar al Govern però que “mai es va arribar a tirar endavant”. 

Per això, i tenint en compte la situació actual, els socialdemòcrates consideren que “s’ha de reconèixer tot el treball que ha fet el sector i valorar-lo, així com la seva dedicació, el seu exercici professional i la qualitat assistencial”, i creuen que és el moment adient “per plantejar a totes les forces polítiques aquesta proposta amb la voluntat que durant el primer trimestre del 2022 la llei pogués estar a tràmit”, tal com va precisar Vela.

PS
reclama
pla nacional
mobilitat
llei
d’Infermeria

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte