Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller socialdemòcrata Quim Miró, en una sessió al Consell
El conseller socialdemòcrata Quim Miró, en una sessió al Consell

El PS recorrerà al Constitucional per obtenir informació sobre BPA


Escrit per: 
A. D. / Foto: PS

Els socialdemòcrates recorreran al Tribunal Constitucional per obtenir informació sobre els comptes de BPA, un últim pas a què els empeny la falta de resposta obtinguda en les insistents demandes al Govern: cinc des del juliol de l'any passat, segons l'històric fet pel conseller general del PS Quim Miró. Han fet un últim intent, amb el recurs d'empara presentat a Sindicatura el passat dia 4. Si aquest tampoc no prospera, i no hi compten gaire, admeten, s'adreçaran al Constitucional.

Això han exposat en una roda de premsa aquest matí on Miró ha comparegut acompanyat del president del grup parlamentari, Pere López, on han assegurat que com a parlamentaris veuen "esgotats" tots els recursos a mà per accedir als comptes de la banca intervinguda. La negativa del Govern s'ha fonamentat sempre en el caràcter privat de BPA i el caràcter "reservat i secret" de les actuacions de l'AREB. Els socialdemòcrates consideren, això no obstant, que ambdós arguments han quedat superats des que els comptes de l'entitat dels exercicis 2014 a 2018 van quedar dipositats –"curiosament" tard, al seu entendre, i després de la seva tercera demanda d'informació al Consell- al Registre de Societats. Un cop fet aquest tràmit, entenen, els comptes "ja són públics". A banda, argumenten, al seu entendre ja no es tracta d'una empresa privada des del moment que es tracta d'una societat on el cent per cent de l'accionariat és ja de caràcter públic, des de la intervenció del març del 2015, i "administrada per gent que està cobrant de l'Administració".

Els sous dels consellers

Els socialdemòcrates s'han referit també a la retallada que s'ha d'aplicar als sous dels consellers generals, on el PS discrepa de la proposta demòcrata, han recordat: mentre que el grup en el Govern ha proposat una retallada general del 15% per a tots els parlamentaris i del 20% per a la síndica general, ells aposten per ser sensibles a la situació de cadascun. "No es pot tractar per igual a algú que, com jo, cobro com a president del grup parlamentari i a més puc simultaniejar l'activitat parlamentària amb la meva activitat professional que a un conseller a plena dedicació que percep 1.700 o 1.800 euros", ha exposat López. Així, la proposta del PS seria de reduir un 25% als emoluments més elevats però un 5% en el cas dels més baixos.

Pel que fa a les retribucions dels parlamentaris, han qüestionat també el muntant que percep Ferran Costa, president del grup parlamentari liberal, sobre el que han demanat explicacions. "Està cobrant un salari molt important, molt per sobre d'altres, i podria haver-hi duplicitats en concepte de dietes i desplaçaments", ha indicat López, per demanar-ne transparència, que no se'n faci una gestió "des de la foscor" dels diners públics.

 

 

PS
Constitucional
informació
BPA

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte