Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera de PS+Independents al Comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, en la compareixença d’ahir.
La consellera de PS+Independents al Comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, en la compareixença d’ahir.

El PS retreu al Comú i Capesa el poc interès per fer l’ampliació de capital


Escrit per: 
M.S. / Foto: PS

La consellera de PS+I al Comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, va retreure ahir a la majoria comunal i a Capesa, la companyia subministradora d’aigua potable a la parròquia, la poca voluntat per poder tirar endavant l’ampliació de capital de la societat.
“Capesa no vol que el Comú la controli, i aquest tampoc vol més responsabilitats perquè diuen que les coses ja van funcionant”, va remarcar Vendrell, que va lamentar que el Comú hagi “llençat la tovallola” i hagi “renunciat” a tenir un major control sobre Capesa. I és que, segons la consellera socialdemòcrata, “a la direcció actual de Capesa ja li va bé aquesta situació” perquè sap que si es tira endavant l’ampliació de capital “la majoria de les accions les adquiriria el Comú”, que podria passar de l’actual 6% al 23%.
Vendrell va justificar aquestes afirmacions en el fet que en el pressupost de la corporació per a aquest exercici s’ha tret la partida d’1,3 milions d’euros per fer front a una possible ampliació del capital de la societat, dotació que sí que figurava als comptes dels exercicis 2016 i 2017.
Aquesta desaparició de la partida és el que per Vendrell, que va votar en contra del pressupost per al 2018, “demostra que el Comú ja no vol lluitar per Capesa” i que és una decisió que deixa entreveure que s’ha acceptat “que no es farà mai l’assemblea de socis que cal fer per fer l’ampliació de capital”.
En aquest sentit Vendrell, que va lamentar les dificultats per poder arribar al quòrum necessari per celebrar l’assemblea general extraordinària, ja que “l’atomització dels títols ho dificulta” perquè “cal mobilitzar molta gent”, va reiterar les crítiques a la corporació parroquial i a Capesa, ja que “si hi hagués voluntat” es podria treballar per aconseguir el quòrum necessari a través de la delegació de vot.
En aquesta línia, la consellera socialdemòcrata, que va lamentar el fet que “mentre la gent tingui aigua a l’aixeta no es mobilitza”, va incidir en la importància de l’ampliació de capital de cara al finançament dels dos nous dipòsits que es van construir arran de l’esllavissada de l’estiu del 2015 i els problemes que va generar en el subministrament d’aigua. “Per al primer dels dipòsits, que ja estava previst abans de l’esllavissada, no es necessitava finançament però per al segon sí”, va recordar Vendrell, que va remarcar que ara Capesa té un crèdit pendent amb una entitat bancària que “genera uns interessos i unes despeses financeres que paguem tots els ciutadans d’Escaldes-Engordany” i que “ens podríem estalviar si el Comú hagués aportat els diners en l’ampliació de capital”.
Vendrell, que va recordar que els socialdemòcrates defensen que el Comú ha de tenir el 51% de les accions de Capesa, va remarcar que una major participació de la corporació en la societat comportaria també una transparència més gran. I, en aquest sentit, va recordar “l’autonomenament” del fins fa pocs mesos president del consell d’administració, Eduard López Mirmi, com a director tècnic de la societat, i va criticar el paper jugat pels dos representants de la corporació al consell d’administració, que va donar llum verda al nomenament, ja que si s’hi van oposar “no ho han clamat prou fort i no han fet el suficient per evitar-ho”.

PS
retreu
Capesa
Comú
ampliació de capital
Cèlia Vendrell

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte