Diari digital d'Andorra Bondia

El PS s’ofereix al Govern per renegociar l’acord de doble imposició amb França


Escrit per: 
Julià Rodríguez


El Partit Socialdemòcrata (PS) va insistir ahir que no cal que estigui al conveni de doble imposició que es vol firmar amb França la clàusula –anomenada de rendez-vous– que preveu la possibilitat que l’Estat veí estableixi un impost que afecti els residents francesos a l’estranger.

I amb la finalitat de procedir a renegociar aquest punt amb les autoritats franceses abans de la propera firma del conveni, els socialdemòcrates es van oferir al Govern “per fer una acció conjunta” en un assumpte que consideren d’Estat. “Es tracta d’una clàusula precipitada i innecessària”, va insistir l’exconseller general i membre de l’executiva del PS Jordi Font, que ahir va acompanyar el president del partit, Víctor Naudi, a l’habitual roda de premsa setmanal. “En volem pal·liar els aspectes negatius”, va ressaltar Font, que va dir que s’havia estranyat que el Govern no hagi aprofitat l’experiència en aquest àmbit que tenen alguns membres del grup parlamentari demòcrata.
En la línia del que han manifestat altres membres de la formació en els últims dies, Naudi va indicar que “pràcticament no ha existit negociació del conveni i més que analitzar a fons el text el que s’ha volgut és sortir a la foto”. Naudi va esmentar com a exemple contrari del que ha passat amb aquest conveni el procés que es va seguir per firmar l’acord monetari, en què hi va haver “moltes negociacions”.
El resultat de tot plegat és que s’ha aconseguit un redactat que crea “una certa intranquil·litat, quan es podrien haver fet les coses bé”. Tot i així, el parer del PS és la que la resta del conveni està “força bé”, segons va afirmar Naudi, ja que permetrà evitar la doble imposició, “qüestió que està ben resolta”, amb el consegüent benefici que se’n deriva per a les empreses radicades al país. Font, va opinar, però, que “fins i tot el redactat està mal fet, i nosaltres no l’hauríem acceptat”. En concret, el polític escaldenc es referia a un article, el 26 d, que dóna a entendre que a Andorra es pot tenir doble nacionalitat, quan això és il·legal i està expressament prohibit a la Constitució. Font va criticar també que no s’hagués informat en cap moment el grup parlamentari socialdemòcrata sobre les converses amb l’Estat veí.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte