Diari digital d'Andorra Bondia

El PS s’oposa que els usuaris paguin més pels medicaments


Escrit per: 
Julià Rodríguez

El Partit Socialdemòcrata (PS) no està d’acord que els usuaris hagin de pagar un percentatge més elevat que ara pels medicaments i alguns actes mèdics, tal com preveu el projecte de llei de modificació de la Llei 17/2008 de la Seguretat Social.

La consellera socialdemòcrata Mariona González considera que en aquest punt s’està tocant “el moll de l’os” de la llei i, per tant, seria una qüestió a tractar en el pacte d’Estat per a la reforma global de la Llei de la CASS. “Nosaltres no estem d’acord a aplicar un criteri economicista a les prestacions socials, com es vol fer. El dèficit no és culpa de l’usuari, sinó de la mala gestió i els abusos que es cometen, i és aquí on s’ha d’actuar en lloc de posar pegats”, va opinar González.
La comissió legislativa de Sanitat va acabar ahir l’estudi de les esmenes presentades al projecte de llei. El grup parlamentari socialdemòcrata ha vist com algunes de les seves 13 esmenes han estat acceptades o transaccionades. González va explicar que un dels canvis acceptats pels demòcrates fa referència a la revalorització de les prestacions per baixa o pensió, que es farà segons l’IPC anual i no s’hi aplicarà un augment del 2% com es proposava inicialment.
Així mateix, González va esmentar que també tirarà endavant la seva proposta perquè s’equipari la situació dels estudiants d’entre 25 i 30 anys amb la dels que en tenen entre 18 i 25. Tots dos grups gaudiran de la cobertura de la CASS pagant la corresponent quota mensual, però sempre que no treballin de manera regular.
D’altra banda, el capital de defunció no el fixarà el Govern, tal com es proposava en el text entrat a tràmit, sinó que l’import que es tornarà a l’usuari es correspondrà amb les despeses justificades que s’hagin fet. Pel que fa a l’increment del 10% que es dóna als pensionistes quan la seva parella no té una pensió, no s’eliminarà com es volia fer inicialment, segons va explicar la consellera del PS.
El PS està “satisfet” que s’hagin acceptat aquestes modificacions, però no descarta presentar també algunes reserves d’esmena al text.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte