Diari digital d'Andorra Bondia
López accedeix a l’autobús, on va poder parlar amb les usuàries.
López accedeix a l’autobús, on va poder parlar amb les usuàries.

El PS subvencionarà el bus perquè sigui un “veritable servei públic”


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) advoca perquè el transport públic esdevingui un “veritable servei públic”. És per això que proposa destinar-hi una “important subvenció” per part de l’Estat, que s’estima que podria rondar el milió d’euros, tot i que podria ser menys si augmenta el nombre d’usuaris. El candidat a cap de Govern del PS, Pere López, va indicar que aquesta aportació permetria oferir targetes de transport multiviatges a un preu inferior a l’actual, la implantació de títols integrats (per viatjar d’un punt a l’altre sense necessitat de dos bitllets), un augment de les freqüències, donar servei nocturn, i facilitar informació a l’usuari, que avui és “inexistent”.
López va lamentar que avui la utilització del transport públic es fa molt difícil perquè les parades no donen informació de les línies, els horaris o l’arribada del pròxim autobús i per la manca de connexió amb diferents punts del país. De fet, va remarcar que ara el transport públic només consisteix en una regulació de les línies per part del Govern. El PS, en canvi, vol convertir-lo en una prioritat de la despesa pública, tenint en compte que afavoreix la mobilitat sostenible, però sobretot pel vessant social. Així, va destacar que el transport públic ajuda a reduir les desigualtats entre ciutadans, suposa una rebaixa de costos per a la població, ja que afavoreix la seva qualitat de vida, i disminueix la pressió a les zones urbanes permetent que els ciutadans tinguin més possibilitat de trobar un habitatge.
López també considera que el Govern en funcions no hauria d’adjudicar el concurs de les línies d’autobús, un concurs que arriba “tard”. D’aquesta manera, creu que seria “extraordinari” que adoptés aquesta mesura, que comprometria el futur del transport públic. El candidat va afirmar que el plantejament del concurs és “absolutament contrari” al que la formació creu que és necessari per al país i per això aposta per convocar-ne un de nou. López va fer les declaracions al bus, on va donar a conèixer les propostes del PS entre els passatgers.

López: “qui ha generat una fractura social és DA”

“Qui ha generat una fractura social entre els treballadors públics i el conjunt de la població és Demòcrates per Andorra.” Així va respondre Pere López a l’acusació llançada dilluns per DA, que considera que el PS ha creat una fractura social inexistent, també entre funcionaris i no funcionaris. El candidat socialdemòcrata va afirmar que el Govern demòcrata ha generat una mala imatge del treballador públic com el responsable dels problemes del país i ha utilitzat les retallades a la Llei de la Funció Pública com si aquestes beneficiessin els treballadors del sector privat. Per contra, va defensar que el PS sempre ha mantingut que qualsevol retallada al sector públic acaba repercutint al sector privat, com s’ha vist ara amb la modificació del Codi de relacions laborals.

PS
subvencionarà
bus
sigui
veritable
servei públic

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte