Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general socialdemòcrata, Joaquim Miró.
El conseller general socialdemòcrata, Joaquim Miró.

El PS torna a demanar l'empara de Sindicatura per obtenir informació de BPA


Escrit per: 
Redacció / Foto: Eduard Comellas / Consell General

La societat de dret privat BPA però de titularitat pública en ser filial al 100% de l'ens públic AREB, no pot escapar-se de l'aplicació de la Llei General de Finances Públiques ni de la Llei del Tribunal de Comptes, així com de la funció de control que té encomanada el Consell General. Així ho recorda el grup parlamentari Socialdemòcrata, que ha demanat l'empara per tal que a través de la Síndica General es requereixi de nou al Govern perquè doni just compliment i resposta documentada a les demandes d'informació i preguntes escrites demanant el lliurament d'informació dels comptes que va formular el grup parlamentari el novembre de 2019.

El conseller general, Joaquim Mirò, ha denunciat que són "comptes que han estat dipositats en el registre de societats corresponent als exercicis que van del 2014 al 2019. Recordem també que BPA és una societat privada de titularitat pública. Al mateix temps, recordem que BPA està sotmesa a l'aplicació de la Llei General de Finances Públiques i a la Llei del Tribunal de Comptes".

A la seva demanda Mirò exposa que, fins ara, "Govern sempre havia denegat les meves demandes al·legant el caràcter reservat de la informació relativa a la BPA. No obstant això, el caràcter reservat cessa des del moment en què els interessats facin públics els fets als quals es refereixen les dades, els documents i les informacions". Els socialdemòcrates tornen a rebutjar el secretisme entorn el cas BPA i sobretot al nivell de l'AREB. "Costa d'entendre que una societat s'hagi gastat 15 milions d'euros públics i se'ns digui que continua sent privada", declara el conseller general.

Els socialdemòcrates insisteixen que la Constitució no és una simple declaració d'intencions ni un programa polític: "és la norma suprema de l'ordenament, i dins els seus principis està la transparència", remarquen en un comunicat. En aquest sentit, el conseller ha volgut tornar a aclarir que "només demanem un exercici de transparència amb un dels temes més preocupants dels darrers anys, com ha sigut el cas BPA".

Andorra
PS
informació
empara
BPA
Sindicatura

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte