Diari digital d'Andorra Bondia
La presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Salazar.
La presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Salazar.

El PS torna a demanar l'informe de rectificació de les declaracions de Mignorance a la Cedaw


Escrit per: 
Redacció/Foto: PS

La consellera general i presidenta suplent del grup socialdemòcrata, Judith Salazar, ha presentat una demanda d'informació a Sindicatura per tal que des de l'executiu se li faci arribar una còpia de la rectificació que el Govern va enviar Comitè per a l’eliminació de la discriminació contra les dones de l’ONU (Cedaw) per aclarir quina és la realitat pel que fa al reemborsament de les interrupcions voluntàries o involuntàries de l'embaràs al país.

Salazar ha recordat que el cap de Govern, Xavier Espot, es va comprometre a compartir amb el PS l'informe de rectificació de les declaracions que la delegació oficial andorrana va fer davant el grup d'experts del Cedaw, en relació amb el pagament per part de la CASS de les interrupcions de l'embaràs realitzades a Espanya o França per les ciutadanes legalment residents a Andorra, en el transcurs de la sessió plenària del 5 de desembre passat. I també que el passat 10 de setembre, la titular d'Afers Exteriors, Maria Ubach, va afirmar davant la comissió legislativa de Política Exterior que la rectificació ja s'havia fet, unes manifestacions que "han sorprès" els socialdemòcrates ja que encara no han rebut l'informe.

Al text, tramitat aquest matí, Salazar destaca que a la versió avançada sense editar de l'informe "Cooperation with the United Nations, its representatives and mechanisms in the field of human rights", de data 8 de setembre del 2020, del Comitè de Drets Humans de Nacions Unides, es reporta Andorra en la llista sobre presumptes casos de represàlies i intimidació per cooperació amb les Na-cions Unides en matèria de drets humans. "En la pàgina 8 del referit informe, es citen cartes que el Cedaw va enviar al Govern d'Andorra, el novembre del 2019, respecte eventuals "mesures desproporcionades" que el Govern d'Andorra podia estar prenent en contra de l'associació Stop Violències i, més concretament, sobre la seva presidenta, la Sra. Vanessa Mendoza Cortés", assenyala Salazar, que reclama la còpia de les cartes enviades per la Cedaw al Govern, durant el mes de novembre del 2019.

Finalment, la presidenta suplent del grup socialdemòcrata es refereix en la seva demanda a les pàgines 8 i 21 de l'informe, a les quals es cita una resposta que el Govern d'Andorra va enviar en data 9 de juliol del 2020. "Volem tenir accés a la còpia de la resposta del Govern al Cedaw així com qualsevol  comunicació posterior a aquesta data que s'hagi produït en relació amb l'informe referit".

PS
Torna
demanar
l'informe
rectificació
declaracions
Mignorance
Cedaw
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic