Diari digital d'Andorra Bondia
Baró, Vela i Salazar.
Baró, Vela i Salazar.

El PS torna a eliminar la partida del multifuncional, ara per a salut mental


Escrit per: 
E. O. G. / Foto: PS

El grup parlamentari socialdemòcrata ha fet una vintena d’esmenes al projecte de llei de pressupost per al 2024. Entre aquestes destaca l’eliminació, de nou, de la partida del multifuncional, que enguany vol destinar a salut mental. Concretament a la construcció de l’edifici per a patologies cròniques mentals, on el Govern destina només dos milions i que es considera “insuficient” veient que les associacions consideren aquest recurs “urgent”, segons han explicat Judith Salazar, Susanna Vela i Pere Baró. També es destinaria a un nou centre d’atenció a diferents condicions cròniques de salut mental. En aquesta mateixa línia, es vol eliminar la partida d’estudis relacionats amb el centre multifuncional per invertirla en projectes “més prioritaris”, com pot ser el centre terapèutic de salut mental, un parc tecnològic o una escola d’oportunitats dirigida a joves d’entre 16 i 25 anys que “han quedat fora dels circuits formatius i no tenen feina”.

Lligat amb la salut, la CASS i el Fons de Reserva de Jubilacions, el PS proposa recuperar el càlcul de les pensions d’invalidesa recollit en la llei del 2008 basat en el salari global mensual mitjà dels darrers 12 mesos treballats abans del fet causant, que consideren “més just” i es respon així a les demandes de la Federació d’Associacions de Discapacitats (Faad); eliminar la discriminació per edat de les pensions de viduïtat, tal com recomana la Cedaw, i que aquestes es determinin en funció de la cotització de la persona difunta i no per l’edat del cònjuge supervivent; garantir la cobertura sanitària d’aquells treballadors autònoms que no estaven obligats a cotitzar abans del 2008; i recuperar les prestacions familiars com un dret contributiu i com a mesura de lluita contra la baixa natalitat del país.

També volen crear el fons per a l’habitatge de protecció pública i regular com ha de fer la inversió en immobles el Fons de Reserva de Jubilació.

esmenes
pressupost
multifuncional
salut mental

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte