Diari digital d'Andorra Bondia
David Rios
David Rios

El PS treballa en una proposició per fomentar l’emprenedoria


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

El Partit Socialdemòcrata (PS) està treballant en una proposició de llei per fomentar i impulsar l’emprenedoria, que els parlamentaris de la formació entraran a tràmit en els propers mesos, segons va anunciar ahir el primer secretari de la formació, David Rios, que va comparèixer per informar dels acords presos en el darrer comitè executiu.
Rios, que va destacar que el text va en la línia del que va presentar la formació sobre les cooperatives la legislatura passada, va incidir que molts altres països ja disposen d’un text d’aquestes característiques i que una llei d’aquest tipus, a part de fomentar l’emprenedoria, impulsaria l’economia del país. A més, per Rios, que es va mostrar segur que es podrà arribar a un consens amb la resta de grups, el text ha d’ajudar a captar inversió estrangera i talent.
Entre altres aspectes, el text regularia la creació d’un organisme que doni suport als emprenedors o el finançament, amb opcions com els business angels o el crowdfunding. També serà clau una simplificació de la burocràcia en les relacions amb l’administració pública.
D’altra banda, la formació va acordar presentar en el proper debat d’orientació política, previst per als dies 4 i 5 de maig, una proposta d’acord per instar el cap de Govern a complir el seu compromís i a fer els passos necessaris davant les autoritats europees perquè Andorra pugui acollir vint refugiats sirians.
Rios, que va avançar que el partit destinarà 1.236 euros –corresponents a un mes de la quota dels militants– a una ONG que doni suport als refugiats, va assegurar que “és important” que el país s’impliqui i demostri la seva solidaritat internacional, i més quan “la imatge del país està en qüestió per altres aspectes”. I, en aquest sentit, el primer secretari socialdemòcrata va assegurar que “seria bo que en l’àmbit de la solidaritat quedés clar, sense embuts, que estem amb les persones que ho passen malament”.

Preparant el congrés
Finalment, Rios va informar que la formació ja ha iniciat els treballs de cara al congrés de la tardor vinent, cita que “ha de ser un punt d’inflexió i de revisió de les polítiques que defensem”, motiu pel qual s’ha creat quatre comissions, que seran les encarregades d’abordar les propostes des dels àmbits econòmic, social, d’estructura de l’Estat i de revisió dels estatuts de la formació. Rios va explicar que la intenció és que també puguin participar en els debats persones externes al partit i que puguin aportar idees noves.

Control a l’executiu
Els consellers generals del PS han tramitat tres preguntes a les quals el Govern haurà de respondre de forma oral en la propera sessió de control parlamentari, prevista per al dijous 28 d’abril. Així, Gerard Alís interroga l’executiu pels problemes que tenen les persones amb passaport andorrà provisional per cobrar les prestacions de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), mentre que Rosa Gili s’interessa pels canvis dins del consell d’administració de la parapública amb la incorporació de l’economista Enric Bartumeu i per les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes en la liquidació del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS).

 

PS
emprenedoria
congrés tardo
control
executiu
refugiats
sirians

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte