Diari digital d'Andorra Bondia

El PS treballarà conjuntament amb l’ABA per desenvolupar l’acord monetari


Escrit per: 
Redacció

El Partit Socialdemòcrata (PS) va confirmar ahir el compromís amb l’Associació de Bancs Andorrans (ABA) de treballar conjuntament en el desenvolupament dels text per complir l’acord monetari amb la Unió Europea. De la seva banda, l’entitat va transmetre al candidat, Jaume Bartumeu, la preocupació per la situació econòmica i per comptar amb un calendari definitiu d’aplicació del nou marc tributari.

El candidat socialdemòcrata a la reelecció com a cap de Govern, Jaume Bartumeu, que es va trobar amb el col·lectiu ahir al matí, va assegurar que “les entitats bancàries no solament van ser informades de la posició de l’executiu i de la situació en què estàvem quan aconsellàvem tancar l’acord, sinó que entenen que hem de treballar conjuntament el calendari d’aplicació”.
De la seva banda, l’entitat va transmetre al candidat socialdemòcrata la preocupació per la situació econòmica i per comptar amb un calendari definitiu d’aplicació del nou marc tributari, un cop aprovada la legislació sobre els impostos indirectes. Segons va explicar el candidat socialdemòcrata, l’ABA també es va mostrar preocupada per “la falta de noves activitats més enllà de les iniciatives de suport als emprenedors que hem tirat endavant, i l’evolució del sector cap a l’exterior”.
Pel que fa a les relacions amb el PS, Bartumeu va afirmar que el col·lectiu “està raonablement satisfet de la nostra col·laboració” i va afegir que “les entitats bancàries volen que hi hagi un Govern fort, amb interlocució, com fins ara”.
Les dues parts també van parlar sobre els convenis per evitar la doble imposició i sobre l’aprovació d’una llei d’inversió estrangera que “permeti l’arribada de nous capitals”. Finalment, Bartumeu els va exposar les xifres de control de la despesa pública del 2010 i l’evolució de la rebaixa del dèficit i de la contractació de personal.

REFORMA DE L’AdMINISTRACIÓ
Pel que fa a les acusacions fetes per Demòcrates per Andorra d’atemorir els funcionaris explicant que si governen els demòcrates hi haurà retallades a l’administració pública, Bartumeu va afirmar que “nosaltres tenim una posició clara amb l’administració pública”, i va replicar que “potser hauria de ser DA qui ens digui què volen fer, si s’ha d’aprimar l’administració i reformar la funció pública”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte