Diari digital d'Andorra Bondia
El PS veu difícil votar a favor de la congelació de les transferències
El PS veu difícil votar a favor de la congelació de les transferències

El PS veu difícil votar a favor de la congelació de les transferències


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Gerard Alís es va referir ahir al possible vot negatiu de la formació a la congelació de les transferències als comuns. El parlamentari va recordar que falten tres dies per al debat del pressupost del 2017, en què s’ha d’aprovar aquesta congelació, i va indicar que serà allà on s’acabarà de tractar la qüestió. Alís assenyala que de moment no s’ha avançat en aquesta matèria i que “encara hem d’acabar de parlar amb el partit per prendre la decisió final”. Amb tot va remarcar que “ja avanço que tal com estem difícilment canviarem”. Sense el suport del PS la congelació no tirarà endavant.
Ja després de la trobada entre la formació i el Govern, a finals de gener, Alís es va expressar en els mateixos termes. Aleshores el parlamentari va insistir que cal pressionar perquè això avanci i seguir treballant per parlar de les transferències del 2018. En la reunió se’ls va presentar un primer esbós de la reforma, però lògicament sense entrar gaire al detall, ja que va ser una primera presa de contacte.
Alís va insistir en aquell moment en la molta feina que encara quedava per fer en futures trobades i, malgrat reiterar les dificultats i el poc marge de temps per arribar a un acord abans del 9 de febrer, data per votar el pressupost al Consell General, va obrir la porta a una entesa sobre la reforma competencial. En aquest sentit, el parlamentari va recordar que el mandat que té la formació sobre aquesta qüestió sorgit del darrer congrés va molt més enllà segurament del que s’acabarà fent, raó per la qual va considerar que hi ha motiu per trobar-se.

Gerard Alis
PS
transferències
comuns
Consell General

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte