Diari digital d'Andorra Bondia
El president del grup socialdemòcrata, Pere López, considera que amb dotze ministeris no fan falta tantes secretaries d’Estat.
El president del grup socialdemòcrata, Pere López, considera que amb dotze ministeris no fan falta tantes secretaries d’Estat.

El PS veu l’estructuració del Govern com “una ofensa” a la ciutadania


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

L’estructuració del Govern tripartit de Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos amb dotze ministeris i dotze secretaries d’Estat “és una ofensa als ciutadans”. Si més no així ho considera el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, per qui la voluntat real d’aquesta estructuració “sembla respondre més a un interès de donar llocs a persones molt clarament vinculades als respectius partits, tant de Demòcrates per Andorra com de Liberals d’Andorra, que no una necessitat real que el ministre no pugui cobrir aquella o altra parcel·la”.
En aquest sentit, López, que va remarcar que dotze és el màxim de ministeris que permet la llei, va considerar “excessiu” el nombre de secretaris d’Estat, ja que es tracta d’una figura que “cobreix alguns espais en què no hi ha un ministeri o quan aquest és molt ample i no permet que el ministre pugui dedicar-hi prou atenció”.
Així, el parlamentari socialdemòcrata, que va assegurar que “no ens queda clar si no hi haurà encara més secretàries d’Estat de les que s’ha dit”, va considerar que davant un executiu amb dotze ministeris “ja s’entén que pràcticament totes les àrees queden cobertes i que la funció dels secretaris d’Estat ha de ser, a priori, més subsidiària”.
López, que va lamentar també l’“evident” increment de la despesa que hi haurà amb el Govern amb més ministres i més secretaris d’Estat que hi ha hagut mai, va advertir també que en algun cas hi haurà “una duplicitat absoluta”, ja que ministre i secretari d’Estat faran gairebé les mateixes funcions.
D’altra banda, des del grup parlamentari de Terceravia també es va mostrar la preocupació pel “desgavell de càrrecs i l’impacte pressupostari que se’n deriva”, motiu pel qual el conseller general Josep Majoral ja ha entrat a Sindicatura una pregunta amb relació als càrrecs polítics d’aquesta legislatura perquè l’executiu respongui per escrit. Concretament, el president suplent del grup de Terceravia reclama que se li faciliti un comparatiu entre l’estructura del Govern –cap, ministeris i alts càrrecs– de l’anterior legislatura i l’estructura del Govern en l’actual legislatura. A part del nombre de ministeris i secretaries d’Estat, Majoral demana també pels salaris bruts mensuals i anyals globals del cap de Govern, ministres i alts càrrecs i pels objectius que motiven l’increment de secretaries d’Estat.

López vol l’esborrany de l’acord marc amb la UE

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, reclama al Govern que aclareixi quan preveu traslladar a l’oposició el document de l’acord marc presentat per la Unió Europea amb la voluntat que Andorra el signi en un futur proper. Per això, ha tramitat una pregunta que l’executiu haurà de respondre de forma oral en la primera sessió de control prevista per al 20 de juny. En l’escrit, López posa en relleu que “en les declaracions del cap de Govern, efectuades des de Montenegro el dia 30 de maig d’aquest any, el senyor Espot al·ludia que el Govern “estem concentrats en aquest acord marc i, per tant, (...) tot just tenim una proposta que s’ha d’analitzar, que s’ha de treballar (...) per poder-ho compartir amb la resta de formacions polítiques”. Per això, demana “quan disposarem del text a què feia refe-rència el cap de Govern (...) per tal que els grups puguem analitzar-ho i treballar-lo amb temps i garanties suficients”. El parlamentari recorda que “ja des de la campanya es ve parlant del compromís que Andorra sembla tenir pactat per signar l’acord marc del futur acord d’associació”, tot i que “a vegades s’ha dit que no existeix”.

PS
veu
l'estructuració
Govern
ciutadania
una ofensa

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Tranquils !! Ja hi ha l’IRPF per pagar despesa d’estat...i si no n’hi ha prou, ja retallaran prestacions de la CASS, com l’estudi que estan fent per retallar els serveis dels fisioterapeutes...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte