Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general del PS Carles Sánchez.
El conseller general del PS Carles Sánchez.

El PS vol conèixer la situació de l'impost i el registre sobre els habitatges buits


Escrit per: 
Redacció/Foto: PS

El conseller general del grup parlamentari socialdemòcrata Carles Sànchez ha tramitat una pregunta a Sindicatura perquè el Govern respongui per escrit amb l'objectiu de conèixer quina és la situació de l'impost i el registre sobre els habitatges buits, segons ha informat la formació.

En l'escrit, Sánchez demana quines són les previsions respecte a la implantació, la inscripció i la recaptació tant del registre com de l'impost, així com quines són les dades respecte el nombre d'habitatges buits en territori nacional i si Govern preveu un règim d'infraccions i sancions en el seu reglament. Des del PS defensen que és bàsic i fonamental tenir les dades i, sobretot, poder-les oferir a la ciutadania, per començar a implementar solucions efectives que alleugin la greu problemàtica de l'habitatge.

La formació recorda que la Llei 3/2019 de mesures urgents relatives a l'arrendament d'habitatges preveia la creació d'aquest impost sobre els habitatges buits. I en aquest sentit, Sánchez, exposa que "el text requereix la inscripció dels habitatges buits en un registre d'habitatges buits, i que aquest registre es regula reglamentàriament i que, fins a la data, no l'hem conegut".

PS
vol
conèixer
situació
l'impost
registre
habitatges
buits

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte