Diari digital d'Andorra Bondia
El responsable d’Esports del PS, Tomàs Riart, i el secretari d’Organització, Pere Baró.
El responsable d’Esports del PS, Tomàs Riart, i el secretari d’Organització, Pere Baró.

El PS vol copsar l’opinió pública sobre la llei d’estacions


Escrit per: 
E. A. A. / FOTO: PS

Tenen clar que cal regular les diferents pràctiques esportives que conviuen a les estacions d’esquí, especialment pel “boom de l’esquí de muntanya” que hi ha hagut els darrers anys. Ara bé, temen que un projecte de llei tramitat amb urgència, com és el cas que ens ocupa acabi presentant “mancances que obliguin a fer modificacions posteriors”. És davant d’aquest neguit, i sobretot pels dubtes que diversos ciutadans els han fet arribar, que el Partit Socialdemòcrata (PS) ha decidit organitzar un acte públic on esperen “recollir les opinions dels assistents” per tal de poder-les transfomar, si escau, en esmenes al text.

El vocal del Comitè executiu i responsable d’Esports del PS, Tomàs Riart, subratlla la necessitat de “disposar d’una normativa que reguli la pràctica d’aquests esports a les estacions”, tenint en compte que “podria haver-hi problemes greus i per evitar accidents”. Amb tot, i en espera de saber què n’opinen els ciutadans, i més concretament els col·lectius més afectats per la futura llei, apunta que des del PS no s’acaba d’entendre que es fiquin al mateix sac “les persones que tota la pràctica de l’esquí de muntanya la fan dins d’una estació perquè la neu està més trepitjada i s’hi senten més segures i també aquells que només passen per dins de l’estació de camí a fer un pic”.

Un altre dels punts calents, és clar, és el preu del forfet Natura. Aquest és el forfet que les estacions van implementar la temporada passada per als practicants de l’esquí de muntanya que utilitzen els seus dominis i que l’any passat tenia un preu de 100 euros per a la temporada. “Aquest any l’han apujat un 25%, cosa que ens sembla excessiu”, declara Riart.

Pel seu cantó, el secretari d’Organització del PS, Pere Baró, vol deixar clar que aquest és només el primer acte que organitzen per copsar l’opinió pública sobre un projecte de llei i no descarten que en un futur en puguin fer “un altre com aquest”. La cita, oberta a tota la ciutadania, tindrà lloc dilluns vinent, a les 20 h, a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany.

Preguntes sobre el partit de Polònia i l’avortament

El grup parlamentari socialdemòcrata ha entrat avui dues preguntes amb resposta oral de caràcter urgent. La primera d’elles, formulada pel conseller general Roger Padreny, és per demanar sobre el dispositiu policial que es va preveure per al partit que va enfrontar les seleccions de futbol d’Andorra i Polònia i també pels recursos en general dels quals disposa la policia per fer front a aquestes situacions. La segona pregunta, de la consellera general Judith Salazar, versa sobre els complements d’informació que el cap de Govern va sol·licitar un cop va rebre l’informe encarregat per l’anterior Executiu sobre la interrupció voluntària de l’embaràs i el Coprincipat.

Partit Socialdemòcrata

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte