Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera general del PS, Rosa Gili.
La consellera general del PS, Rosa Gili.

El PS vol el control d’una entitat de dret públic per a la Cambra


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Els consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS) han presentat fins a catorze esmenes al projecte de llei de modificació de la Llei de creació de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra. La formació considera necessari que l’entitat, que rep “una important subvenció per part de Govern”, sigui sotmesa al mateix control que altres organismes de dret públic i, per tant, que se li apliquin els mateixos criteris de supervisió que a altres entitats que reben  transferències de Govern. Així, entre d’altres, es proposa que les liquidacions anuals siguin auditades pel Tribunal de Comptes i que se sotmeti al règim de contracció pública.
Així, amb l’esmena 2 es proposa afegir un nou article al text que estipuli que la Cambra “es regeix per aquesta llei, per les normes reglamentàries que dicti el Govern i, amb caràcter supletori, per aquelles disposicions legals sobre règim jurídic i procediment de l’Administració pública del Principat que s’adiguin a la seva naturalesa i funcions”. També es deixa clar que “la contractació i el règim del seu patrimoni s’ajustaran al dret públic en l’exercici de totes les competències de caràcter públic”.
En una direcció similar es fa l’esmena 13, en què es proposa  que els estats financers de la Cambra siguin auditats anualment no pas per una empresa independent sinó pel Tribunal de Comptes. A més, s’afegeix l’obligació, ja existent per a moltes entitats de dret públic, d’haver de retornar a Govern a final de cada exercici les transferències rebudes i no utilitzades ni compromeses.
La formació vol suprimir també l’article que preveu que la Cambra pugui presentar iniciatives legislatives a Govern, la possibilitat de demanar transferències extraordinàries i limitar el salari del president de l’entitat.

 

PS
vol
cambra
entitat
dret públic
control

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte