Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera general del PS, Rosa Gili.
La consellera general del PS, Rosa Gili.

El PS vol informació dels últims concursos del SAAS per fitxar càrrecs directius


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El Partit Socialdemòcrata vol tenir més informació sobre els concursos de selecció de personal impulsats en els darrers mesos pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Per això, segons va informar ahir el PS, ha presentat una sèrie de preguntes que el Govern haurà de respondre per escrit, on demana dades d’aquests processos per a la contractació de nous càrrecs que, remarquen, tindran una gran importància en la direcció de la parapública. 
En l’escrit tramitat aquesta setmana a Sindicatura, la parlamentària del PS, Rosa Gili, recorda que “en els darrers mesos, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària ha realitzat diferents concursos per cobrir places de personal vacants o de nova creació”. Entre ells, figuren “diverses que corresponen a càrrecs que han de tenir una gran importància en l’esquema directiu de l’entitat, com ara el cap de comptabilitat, el cap d’àrea de Personal, el cap d’àrea de Finances i el psicooncòleg entre d’altres”.
També apunta que “en diversos d’aquests concursos, i malgrat que l’edicte de convocatòria fixi com a requisit el fet de tenir “nacionalitat preferentment andorrana”, les persones finalment seleccionades han estat, en algun cas, professionals que no residien al país” i que, a banda, “ens arriben informacions sobre irregularitats en els procediments de selecció”. Sobre aquestes, Gili indica que és un fet que “podria comportar que algun dels concursos, com ha succeït recentment en altres àmbits, acabin sent fruit de reclamacions judicials per part d’alguns candidats descartats”.  
Per això, formula diferents preguntes. En primer lloc demana el “nombre de concursos de selecció de personal convocats al llarg dels darrers dos anys precisant la plaça a proveir” i també els “candidats que s’han presentat, la nacionalitat i el país de residència en el moment de passar l’edicte d’aquestes persones” així com la que tinguessin els guanyadors “en el moment de passar l’edicte”. També vol saber “quins criteris han prevalgut per a la selecció d’aquestes persones” en els casos on qui hagi estat finalment seleccionat no fos andorrà ni estigués residint al país. 
Finalment, Gili també demana “quantes reclamacions orals o escrites sobre aquests concursos ha rebut el SAAS en els darrers dos anys” i quantes “han derivat en recurs o demanda judicial”.
La parlamentària socialdemòcrata ha argumentat la necessitat de fer aquestes preguntes pel fet que “sabem que hi ha hagut múltiples edictes aquests últims temps i volem conèixer quina és la política de contractació”. En concret, interessa que des de la parapública sanitària s’expliqui “quants candidats s’han presentat i si els elegits han estat andorrans o residents o bé gent que s’ha anat a buscar directament a fora”.

SAAS
concursos
directius
càrrecs
fitxar
informació
últims

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte