Diari digital d'Andorra Bondia
El PS vol la documentació de la rehabilitació de l’hotel Europa
El PS vol la documentació de la rehabilitació de l’hotel Europa

El PS vol la documentació de la rehabilitació de l’hotel Europa


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS), Rosa Gili, ha fet una nova demanda d’informació vinculada a les activitats com a arquitecte realitzades per Antoni Martí quan ja era cònsol major d’Escaldes-Engordany.
En l’escrit tramitat ahir a Sindicatura, la parlamentària reclama tota una sèrie de documents vinculats al projecte de rehabilitació de l’antic hotel Europa, començant per la “còpia de la sol·licitud de llicència d’obres” i la de la “resolució d’atorgament”, així com la fitxa amb “les dades tècniques” de l’obra. També demana “la cèdula d’habitabilitat i tota la documentació tramesa al ministeri competent en matèria d’edificació i urbanisme” per a la concessió. 
Gili, a més a més, vol tenir accés al “certificat final de l’obra”, a la “declaració de direcció” i a la llicència d’ús o primera ocupació de l’antic hotel Europa, un cop finalitzades les obres. A més, sol·licita el “full de característiques d’obra” i la “memòria justificativa de les condicions d’habitabilitat”, a banda de “tota la documentació addicional sobre l’edifici en qüestió lliurada al ministeri d’Ordenament Territorial i altres ministeris del Govern”.
La demanda d’informació, però, no es limita a l’antic hotel Europa. De fet, i davant la possibilitat que aquest i el de l’edifici Calam no siguin els únics projectes realitzats per Antoni Martí com a arquitecte durant els seus dos mandats al capdavant del Comú d’Escaldes-Engordany, la parlamentària socialdemòcrata sol·licita al Govern que “ens sigui tramesa la mateixa documentació de la resta d’obres (...) els projectes de les quals van ser signats per l’arquitecte Antoni Martí, sigui individualment o conjuntament amb altres professionals de l’arquitectura, entre els anys 2004 i 2011”.
La demanda és un nou pas en la línia d’intentar esclarir els dubtes que en el si de la formació han aixecat les informacions sobre les activitats professionals que Martí hauria compaginat amb el càrrec de cònsol major. Cal recordar que Gili ja havia fet una petició de documentació similar sobre l’edifici Calam, pel qual el polític demòcrata hauria cobrat al voltant de 345.000 euros, i que la consellera de PS+Independents al Comú escaldenc, Cèlia Vendrell, també ha demanat els expedients sobre les obres en aquests dos immobles.
Gili va defensar que “és important tenir aquesta informació” i va posar en relleu que el que hi ha per part del PS “és sempre una voluntat de transparència”. En aquest sentit, va reiterar que “subsisteixen molts dubtes ètics” sobre l’actuació de Martí i, de fet, va alertar que “ens podem fer moltes preguntes sobre si és normal i legal que un arquitecte sigui al mateix temps cònsol major d’una parròquia i estigui als dos costats”.

 

Rosa Gili
Antoni Martí
informació
arquitecte
Hotel Europa
cònsol
Escaldes-Engordany
edifici Calam
PS

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte