Diari digital d'Andorra Bondia
Els consellers del grup parlamentari socialdemòcrata.
Els consellers del grup parlamentari socialdemòcrata.

El PS vol limitar a l’1,25% el preu dels lloguers prorrogats i al 0% els contractes vigents


Escrit per: 
Redacció / Foto: PS

El grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat dues esmenes al Projecte de llei de mesures urgents per a la millora del poder adquisitiu de la ciutadania i en matèria d’arrendaments d’habitatge. Aquestes esmenes busquen, d’una banda, limitar l’increment dels preus dels lloguers a un 1,25% com a màxim en aquells contractes prorrogats i congelar els contractes vigents i així “frenar l’espiral inflacionista”, i, de l’altra, evitar discriminacions per raó de la durada del contracte de treball.

Pel que fa a la primera esmena, els consellers socialdemòcrates proposen reduir del 5% que preveu el text presentat pel Govern a l’1,25% el creixement màxim permès dels preus dels lloguers per a aquells contractes que es troben vençuts i prorrogats ja sigui tàcitament o forçosament. Per als contractes vigents, el grup parlamentari socialdemòcrata proposa congelar i que no es puguin revaloritzar els preus dels lloguers, mentre que el text original permet un increment de fins al 2%.

Amb la segona esmena es busca evitar discriminacions en funció de la durada dels contractes laborals. Així, des de les files socialdemòcrates es demana que els increments salarials s’apliquin a tothom, amb independència de si el seu contracte és per més o menys d’un any. El text original deixa fora d’aquests increments salarials aquells contractes amb un període de vigència menor a un any, i per tant tots els temporers en quedarien exclosos.  

PS
lloguers prorrogats
0%
contractes

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte