Diari digital d'Andorra Bondia
Els parlamentaris del PS en una sessió del Consell General.
Els parlamentaris del PS en una sessió del Consell General.

El PS vol més presència de familiars al patronat de la Fundació de l’EENSM


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El Partit Socialdemòcrata es manté ferm a l’hora de defensar una major presència i un rol més rellevant dels representants dels usuaris i els seus familiars o tutors legals al patronat de la futura Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell. Per aquest motiu, i després que la comissió legislativa d’Afers Socials hagi enllestit els treballs del projecte de llei que crea aquesta fundació, el conseller general socialdemòcrata Pere López ha presentat quatre reserves d’esmena a aquest projecte de llei, segons es recull en l’informe de la comissió publicat al darrer Butlletí del Consell General.

Concretament, dues de les reserves d’esmena plantegen que l’Associació d’Usuaris, Familiars i Representants legals de l’actual Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM) tingui dos representants al patronat de la Fundació, en considerar, com s’explica en la motivació de les esmenes presentades, que es tracta del col·lectiu “principal interessat i afectat pel bon funcionament de la Fundació”. Així mateix, els socialdemòcrates recorden que actualment són dos els representants d’aquesta associació que formen part de l’òrgan rector de l’EENSM, motiu pel qual “no s’entén” la reducció que es planteja. A més, continua la motivació, es consideraria que el patronat seria “més equilibrat”, ja que es passaria dels 7 membres que preveu el projecte de llei a 8, un canvi que no tindria cap efecte sobre la governabilitat de la Fundació, ja que el president compta amb “vot diriment en cas d’empat”.

Les altres dues reserves d’esmena presentades pel conseller general del PS també fan referència als articles relatius a la composició del patronat. En aquest cas, López vol que sigui el ministeri de Salut i no la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) qui tingui un representant al patronat permanent.

Així, l’òrgan tindria com a patrons permanents un representant del  bisbat d’Urgell i tres dels ministeris amb competències relacionades amb les finalitats i les activitats de la Fundació, com són el d’Afers Socials, Educació i Sanitat. En aquest sentit, López considera que la CASS, com a “prestadora de serveis” que és, no hauria d’estar a l’òrgan i si en canvi el ministeri de Salut.

Més temps per esmenar el text dels drets dels infants

A demanda del conseller general del Partit Socialdemòcrata Gerard Alís, Sindicatura ha acordat prorrogar el termini per a la presentació d’esmenes al projecte de llei qualificada dels drets dels infants i els adolescents, així com per al projecte de llei qualificada de la responsabilitat penal de les persones menors d’edat.

Així, pel que fa al primer dels projectes de llei, els parlamentaris podran presentar les esmenes que considerin escaients fins al 4 de gener vinent, mentre que el termini per a les esmenes al text sobre la responsabilitat penal dels menors es prorroga fins a l’11 de gener. En ambdós casos, Sindicatura va acordar també habilitar els dies entre sessions als efectes de poder presentar esmenes.

PS
presència
familiars
patronat
Fundació
EENSM

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte