Diari digital d'Andorra Bondia
 El PS vol que el personal tècnic d’Estadística sigui obligatòriament funcionari
El PS vol que el personal tècnic d’Estadística sigui obligatòriament funcionari

El PS vol que el personal tècnic d’Estadística sigui obligatòriament funcionari


Escrit per: 
Redacció

Els consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS) han presentat set esmenes al projecte de llei del Pla d’estadística 2017-2020, dues de les quals encaminades que el personal del departament sigui obligatòriament funcionari. 
La parlamentària Rosa Gili ha posat en relleu la necessitat d’aquesta mesura, ja que “els tècnics han de gestionar dades sensibles”. Per tant, “per la importància que poden tenir i per protegir-les, han de ser funcionaris els que les gestionin”. Al seu entendre, així “es dona més seguretat a la seva feina”. De fet, la consellera general ha volgut recordar el posicionament contrari del PS en relació amb l’eliminació, en la major part de l’administració pública, de la figura del funcionari pels importants problemes que pot generar i, de fet, “genera”. 
Dues esmenes més tenen per objectiu millorar les garanties que es donen a les dades, sobretot en casos de ser transmeses. Per una banda, es demana que es garanteixi la seva “traçabilitat”, així com “de les persones que facilitin i rebin les dades”. Per l’altra, es posa negre sobre blanc que caldrà que el seu propietari autoritzi el traspàs. 
En aquest sentit, es posa en relleu que aquestes propostes són coherents amb les fetes també a la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica. Gili ha recordat el treball fet amb aquest darrer projecte, amb què “hem posat en evidència la importància de la protecció de les dades personals i hem fet esmenes per reforçar-la”. Amb la Llei d’estadística, “vist que també hi ha gestió de dades confidencials, també cal el mateix tracte de traçabilitat en relació amb aquesta informació sensible”. 
Una altra esmena fa referència als membres del Consell Andorrà d’Estadística. Es deixa clar que “en cap cas els càrrecs rebran remuneració per la seva pertinença i participació” a l’òrgan. 
A banda, han presentat tres esmenes a un altre projecte legislatiu a tràmit, en aquest cas el que vol modificar la llei del saig i el Codi de l’administració. El principal canvi proposa afegir al text una disposició transitòria que permeti que “als procediments d’execució en curs a la data d’entrada en vigor de la present llei que estiguin a càrrec dels saigs (...) també els seran d’aplicació les noves disposicions previstes”.

 

PS
Rosa Gili
estadística
personal
funcionaris
Pla d'estadística
esmenes

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte