Diari digital d'Andorra Bondia

El PS vol que es posi fi al mandat del consell de l’audiovisual mentre es modifica la llei


Escrit per: 
Redacció

Els dos grups parlamentaris estan treballant en una proposició de llei de modificació de la Llei de Ràdio i Televisió d’Andorra que elimini l’actual Consell Andorrà de l’Audiovisual (CAA).

La voluntat era fer la modificació a l’actual període de sessions, però el president del grup socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va opinar que no podrà ser així perquè se’ls ha tramès un document extens per fer la modificació que els comportarà més temps. La demanda dels socialdemòcrates, però, és que mentre es prepara la modificació de la llei “el Consell General posi fi ja automàticament al mandat del CAA, que ja ha expirat legalment i que no té res més a fer en l’escenari audiovisual andorrà”. I és que considera que “mentrestant tenim aquesta mena d’electró lliure, la utilitat del qual és nul·la i que només serveix perquè es retribueixin una aportació mensual”. A més, opina que “han portat la provocació fins al punt de fer compareixences quan estan fora de termini i diuen que estan actuant, però jo diria que estan cobrant i no actuant”. 
Per la seva banda, el president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, va indicar que es volen fer algunes modificacions puntuals per traslladar les funcions del CAA a altres organismes, però que també s’han de modificar els estatuts d’RTVA. En el cas que es decideixi fer una primera modificació, per consens, amb els aspectes més bàsics, Baró creu que es podria enllestir durant aquest període de sessions, però si es vol fer tota la modificació de cop no hi haurà temps. 
La junta de presidents celebrada ahir va acordar celebrar una sessió de Consell General el pròxim 31 de maig. Els projectes previstos per debatre són la modificació de la Llei qualificada d’immigració i la proposició de llei de modificació de la Llei general de les finances, a més d’altres que es puguin enllestir fins aleshores.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte