Diari digital d'Andorra Bondia
El PS vol que la ciutadania hi digui la seva en la importació de residus
El PS vol que la ciutadania hi digui la seva en la importació de residus

El PS vol que la ciutadania hi digui la seva en la importació de residus


Escrit per: 
Redacció / FOTO: J.G.

El Partit Socialdemòcrata (PS) reclama que es faci una consulta perquè la ciutadania pugui decidir si accepta o no la importació de residus de les comarques catalanes veïnes per ser cremades al forn incinerador, segons ha anunciat la formació, que considera que, per les repercussions en diferents àmbits que pot tenir la mesura, és important que la població pugui dir-hi la seva. 

Per això, els tres consellers generals del PS, Pere López, Gerard Alís i Rosa Gili, han tramitat una proposta d’acord al Consell General que, en cas de ser aprovada, instaria el Govern a celebrar aquesta consulta.

En el text de la proposta, els socialdemòcrates recorden que “la legislació europea (...) destaca la importància d’una gestió de residus apropiada i basada en les tècniques més avançades” i que “aviat es preveu començar a rebre camions de Catalunya (...) per alimentar la planta incineradora de CTRASA”. Aquests vehicles, remarca el document, podrien portar al país “aproximadament 10.000 tones” de brossa, que suposen “gairebé un terç del que s’incinera els últims anys”.

També destaca que “hi ha moltes veus al país contràries a la importació de residus forans” i que “sovint tenim episodis d’inversió tèrmica i múltiples fonts de contaminació”. A banda, manifesta que “tenir una instal·lació de tractament de residus al centre del país dona una pèssima imatge per atreure turistes” i que cal valorar “el fet que les dioxines i altres substàncies resulten nefastes per a la salut humana” i poden provocar “afectacions en l’entorn”, com “defensen molts científics i professionals” de l’àmbit sanitari. Per últim, posa en relleu que “en matèries tan importants com són les vinculades al medi ambient” o la salut “la participació de la ciutadania i l’escolta de la seva opinió són essencials”.

Així, el text que se sotmetrà al ple del Consell General reclama que “el Govern faci una consulta als ciutadans d’Andorra en relació amb la importació de residus estrangers”. A la vegada, es reitera “el rebuig de la ciutadania” i “les nombroses afectacions que pot comportar per al país i els seus habitants”.

PS
residus

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte