Diari digital d'Andorra Bondia
Font i Vela en la roda de premsa d'aquest migdia al Consell General.
Font i Vela en la roda de premsa d'aquest migdia al Consell General.

El PS vol que la llei de protecció civil tipifiqui el risc d'inundacions


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: M. P. A.

El grup parlamentari socialdemòcrata vol que la nova llei de protecció civil tipifiqui el risc d'inundació. Així ho ha exposat aquest matí el conseller de la formació Jordi Font. Segons ha explicat, es tracta d'un risc que "no acaba d'aflorar", quan de fet els consta que el Govern té un estudi fet sobre quines són les zones inundables que hi ha al país, però que mai ha vist la llum. Aquesta és una de les 19 esmenes presentades pel PS a la proposició de llei qualificada de protecció civil. Es tracta, com consta en la motivació de l'esmena, que s'aprovi el mapa de riscos relatiu a les zones inundables. I encara en relació amb el mapa de riscos, el PS creu necessari que les lleis que regulen la planificació territorial i l'urbanisme incloguin la prevenció de riscos i la minimització d'impactes.

El grup parlamentari socialdemòcrata també proposa la creació d'un cos de voluntaris alternatiu al sometent, ja que consideren que "no és adequat resuscitar-lo" ja que "és un òrgan jerarquitzat i militaritzat que no té res a veure amb la protecció civil i el voluntariat". Per a Font, el sometent, ja es va superar amb la creació dels cossos uniformats professionals, “hauria d’estar mort, no és constitucional”. En canvi, tenir un cos de voluntaris "amb garanties" i ben formats és l'alternativa que consideren més ajustada per garantir una major eficàcia en la gestió d'emergències i en la protecció civil.

També creuen que els organismes intermitjos han de tenir unes partides pressupostàries assignades perquè puguin realitzar els estudis necessaris de cara a la prevenció, per exemple, de riscos, així com activitats de planificació, informació, recerca i formació en matèria de protecció civil.

Sobre l'avançament electoral

El conseller Jordi Font creu que seria "una bona cosa" que hi hagués un avançament electoral "per una qüestió pràctica", ha declarat, ja que seria al seu parer una bona mostra de la salut democràtica del país. D'aquesta manera ha valorat les darreres declaracions del cap de Govern, Xavier Espot, segons les quals com a molt aviat, les eleccions generals s'anticiparien al desembre. Al seu torn, la consellera socialdemòcrata Susanna Vela ha explicat que esperen que el cap de Govern, Xavier Espot, es pugui reunir amb el president del grup parlamentari, Pere López, per tractar sobre la qüestió en breu. 

Reelecció de Macron

Pel que fa a la valoració sobre la reelecció d'Emmanuel Macron com a president de la República Francesa, Font ha remarcat que se n'alegra molt "vista la rival que tenia".

 

PS
protecció civil
llei
risc
inundacions

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte