Diari digital d'Andorra Bondia
El PS vol que la llei dels refugiats doni cobertura al programa ‘Vacances en pau’
El PS vol que la llei dels refugiats doni cobertura al programa ‘Vacances en pau’

El PS vol que la llei dels refugiats doni cobertura al programa ‘Vacances en pau’


Escrit per: 
Redacció

El Partit Socialdemòcrata (PS) vol donar una cobertura legal al projecte Vacances en pau, que cada any permet a nens sahrauís passar l’estiu amb famílies d’acollida al Principat. Aquest és el principal objectiu de les esmenes que la formació ha presentat al projecte de llei de protecció temporal i transitòria per raons humanitàries a tràmit parlamentari. 

En total, s’han fet arribar quatre propostes de modificació. Les dues darreres són les que fan referència al projecte humanitari que des de fa anys porta a terme l’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahhauí (Adsaps) i que, en els darrers estius, ha viscut diferents problemes, especialment burocràtics, que han fet que no hagin pogut venir a Andorra tants nens com en anteriors edicions. Justament, per solucionar aquestes dificultats, el PS considera necessari que es creï una cobertura normativa, que es demana que faci Govern via les esmenes. 
Així, amb la tercera de les que s’han presentat, es crea una disposició addicional que fixa que “es mantenen les mesures que històricament Andorra ha adoptat per participar en el programa Vacances en pau, per tal de dur a terme la vinguda i estada de nens i monitors sahrauís, en col·laboració amb el Govern d’Espanya i d’acord amb aquelles normes que el regulen”. També estipula que “s’encomana al Govern que anualment adopti les disposicions reglamentàries i instruccions pertinents per definir les mesures necessàries per a l’acolliment esmentat i atorgar als beneficiaris del programa les autoritzacions i visats temporals escaients per entrar en territori andorrà”. 
La quarta esmena, per la seva banda, vol que el text legal encomani a Govern “que, en el termini màxim de sis mesos des de l’entrada en vigor d’aquesta llei, negociï amb el Regne d’Espanya un conveni que defineixi la participació del Principat d’Andorra en el programa Vacances en pau, destinat als menors i monitors d’origen sahrauí”. El PS entén que aquest acord serviria per donar “una cobertura normativa més definitiva” a la participació d’Andorra.  El conseller Gerard Alís, en aquest sentit, ha indicat que la voluntat de les dues esmenes és “encabir a la llei la situació dels nens del poble sahrauí”, ja que “fins ara, no hi havia una cobertura legal”. 

 

socialdemòcrata
PS
refugiats
vacances en pau
sahrauí

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte