Diari digital d'Andorra Bondia
Judith Salazar amb Pere López, Susanna Vela i Roger Padreny al Consell General.
Judith Salazar amb Pere López, Susanna Vela i Roger Padreny al Consell General.

El PS vol que s’expliqui què es farà amb la Llei de la Funció Pública


Escrit per: 
Redacció/Foto: PS

La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Judith Salazar vol que el Govern aclareixi què pensa fer amb la Llei de la Funció Pública després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que anul·lava dos dels seus articles.  
Per aquest motiu la parlamentària ha presentat una pregunta de cara a la sessió de control del 20 de juny on demana explícitament si l’executiu preveu modificar únicament els dos articles suspesos, tal com es defensa des de Demòcrates per Andorra (DA) o, en canvi, hi ha l’opció d’una reforma més profunda, en el sentit indicat des de Liberals d’Andorra (L’A). Salazar ha posat en relleu que aquests dos posicionaments, fets públics els darrers dies, semblen clarament contradictoris.
Així, en l’escrit tramitat, Salazar recorda que el programa de Liberals per a les eleccions generals proposava que es faria “una nova llei de la Funció Pública, consensuada amb els agents implicats, amb la intenció de recuperar la figura del funcionari com a garant de la prestació del servei públic i de revisar la graella salarial, entre altres”. També es remarca que, ja posteriorment, en un comunicat de data 17 de maig, l’actual president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa, analitzava la sentència del Constitucional que anul·lava dos articles del text tot apuntant que “tenim una molt bona oportunitat per posar en comú tot el que ens estan reclamant les parts implicades perquè s’obri aquest diàleg” i que “hi ha coses que cal fer per millorar la llei”.
En canvi, posa en relleu la consellera general socialdemòcrata, tant el cap de Govern, Xavier Espot, com el portaveu, Eric Jover, han apuntat que la seva voluntat és modificar únicament els dos articles anul·lats i que “pocs més canvis es faran”. Per això, es pregunta “quin serà el mètode finalment emprat pel ministeri de la Funció Pública per executar la sentència del Tribunal Constitucional” i si “més enllà de la modificació dels dos articles declarats inconstitucionals, es preveu una modificació més àmplia de la Llei”.
D’altra banda, Salazar ha presentat una sèrie de preguntes perquè es respongui per escrit amb relació a la reclassificació de llocs de treball feta per l’anterior executiu estant en funcions.

 

PS
vol
s'expliqui
Llei de la funció pública
què
es farà

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte