Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general del PS Pere López.
El conseller general del PS Pere López.

El PS vol reforçar el compromís amb el català de les universitats


Escrit per: 
Redacció

El Partit Socialdemòcrata (PS) vol que les universitats i altres centres tinguin un major compromís amb el català i la cultura d’Andorra. Aquest és si més no l’objectiu d’una de les dues esmenes presentades al projecte de llei de l’ensenyament superior, ara a tràmit parlamentari al Consell General. Des de la formació també es defensa mantenir que totes les universitats, siguin públiques o privades, hagin de ser aprovades per llei, situació que per a les segones canvia el text legislatiu.  

D’aquesta manera, segons va explicar ahir la formació en un comunicat, la primera de les dues esmenes presentades fa referència a l’article 11 del projecte de llei, que parla de les llengües que s’utilitzaran als centres. Els consellers generals socialdemòcrates proposen que el punt del text on s’indica que “les institucions d’ensenyament superior establertes a Andorra han d’afavorir el coneixement de la llengua i la cultura d’Andorra” es canviï la paraula “afavorir” per “assegurar”. Així, s’entén que “el compromís (...)” dels centres “ha de ser superior al que es planteja” al text. 

La segona de les propostes de modificació fa referència a la disposició addicional de la llei, que canviava l’actual model d’autorització de les universitats. Fins ara, tant les publiques com les privades necessitaven ser aprovades per llei, requisit que deixa únicament per a les primeres. El Partit Socialdemòcrata vol, en canvi, que totes “siguin reconegudes com a tals per llei del Consell General a proposta del Govern” i únicament deixar fora d’aquesta condició els centres d’ensenyament superior que “són autoritzats” per l’executiu “i no requereixen aprovació”. Des de la formació es considera que és “necessari” mantenir l’aprovació per llei de totes les universitats.

PS
Compromis
català
universitats

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte