Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió dels candidats del PS amb els representants de SEP i Sipaag.
Un moment de la reunió dels candidats del PS amb els representants de SEP i Sipaag.

El PS vol revisar tot el sistema de jubilacions dels funcionaris


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

El Partit Socialdemòcrata (PS) aposta per una revisió de tot el sistema de pensions dels treballadors públics i fins i tot per tornar a fixar la jubilació anticipada en particular als cossos especials. Si més no aquest és un dels compromisos que el candidat a cap de Govern de la formació, Pere López, va traslladar ahir als representants del Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP) i del Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) en el transcurs de la reunió que van mantenir, on també van ser present les número dos i tres de la llista nacional del PS, Susanna Vela i Judith Salazar.
López, que va recordar que “hi ha hagut una retallada de drets adquirits” i va lamentar que s’hagi “tirat pel dret com s’ha volgut tirar”, va remarcar que “hi ha uns cossos especials que per la seva tasca mereixen aquests règims de jubilació anticipada”, i va denunciar que  “avui en dia hi ha un desequilibri en l’aplicació del sistema de pensions” que comporta que “cap funcionari sàpiga en quines condicions s’acabarà retirant per la complexitat del model i per la manca de claredat del Govern”. Per tot plegat el candidat socialdemòcrata va insistir que “malgrat que la llei s’està aplicant cal reobrir tota la qüestió de les jubilacions i les prejubilacions la pròxima legislatura”.
El compromís amb el tema de les jubilacions no va ser l’únic que López va traslladar als representants sindicals. De fet, és un dels que s’inclouen en el segon fulletó de la campanya Una Andorra per a tothom, dedicat precisament a la Funció Pública,  i que també va fer arribar a SEP i Sipaag i traslladarà a d’altres sindicats públics en les reunions previstes per a la setmana vinent.
Així, entre els compromisos hi figura el de derogar la Llei de la Funció Pública, un text que “no agrada als sindicats” i que els primers dies d’aplicació ha “generat molta confusió”, ja que  “hi ha molts temes que no han quedat ben resolts”. Així, López es va comprometre a crear una Taula de diàleg amb tots els sindicats i grups polítics sobre la base de treball dels 33 acords assolits el 2010 quan governava el PS, per tal de treballar per “una Funció Pública moderna, al servei del ciutadà però també en la qual els treballadors públics se sentin reconeguts i reconfortats”. El líder del PS es va comprometre també a “instaurar de nou la figura del funcionari a tota l’Administració pública” així com a actualitzar les graelles salarials i suavitzar els règims disciplinaris.

PS
revisar
sistema
jubilacions
funcionaris

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte