Diari digital d'Andorra Bondia
Vela, Salazar i Font, en una anterior trobada al Consell General.
Vela, Salazar i Font, en una anterior trobada al Consell General.

El PS vol saber si hi ha xoc de normes per fixar lloguers


Escrit per: 
Redacció / Foto: PS

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha entrat una demanda al Consell General perquè els serveis jurídics del mateix elaborin un informe per determinar un eventual conflicte de normes aplicables a l’actualització dels lloguers dels habitatges. En la petició, López concreta que interessa conèixer “una opinió jurídica fonamentada respecte de si pot existir un conflicte entre normes aplicables, tenint en compte que de cara a l’any 2023 seran vigents: l’autonomia de la voluntat fixada per contracte, la llei de mesures de protecció, d’estímul del mercat i de governança en l’àmbit de l’habitatge i presumiblement, el projecte de llei de mesures urgents per a la millora del poder adquisitiu de la ciutadania en matèria d’arrendaments d’habitatge”. L’objectiu perseguit amb aquesta demanda és “esvair els dubtes de la ciutadania”, que no sap quina norma se li pot aplicar. Paral·lelament, López ha entrat una bateria de preguntes per a respondre per escrit sobre la mateixa matèria.  

A més, la presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Salazar, ha entrat una pregunta urgent per a la sessió del Consell d’avui sobre les declaracions del ministre de Presidència, Economia i Empresa, i responsable del departament de Treball, Jordi Gallardo, apuntant la necessitat de modificar la Llei de Relacions Laborals per evitar “buits legals” o “interpretacions” que excloguin l’aplicació de la normativa laboral andorrana. Per la seva banda, la consellera general Susanna Vela ha entrat una altra pregunta urgent sobre la valoració que es fa des de l’Executiu de l’Observatori de la infància 2021 pel que fa als resultats en matèria de salut mental.

D’altra banda, la consellera general no adscrita, Carine Montaner, ha entrat a tràmit també per a la sessió de control d’avui una pregunta sobre la manca de recursos del SAAS. Concretament demana pel pla de xoc o les accions que es volen dur a terme des de la direcció del SAAS “per solucionar aquesta situació molt preocupant abans que ens passi una desgràcia”.

habitatges
lloguer
PS
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic