Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera general del PS Susanna Vela.
La consellera general del PS Susanna Vela.
Carles Sánchez i Roger Padreny al seminari de l'OSCE.
Carles Sánchez i Roger Padreny al seminari de l'OSCE.

El PS vol tot una sèrie de dades per avaluar l’estat de la sanitat pública


Escrit per: 
Redacció/Foto: PS/ Consell General

El grup parlamentari socialdemòcrata vol conèixer la situació actual de la sanitat pública per poder fer el seguiment i l’avaluació dels canvis que l’executiu hi està introduint. Per aquest motiu, la consellera general Susanna Vela ha formulat una demanda d’informació sol·licitant l’evolució de les dades numèriques i econòmiques relatives a diferents aspectes de la sanitat pública des del 2017 i fins al 2019.
Vela va justificar la demanda d’informació, d’una banda perquè es tracta d’una informació que no es publica, i de l’altra perquè “si s’ha de fer el seguiment de les millores que el Govern està introduint al sistema sanitari ens cal saber d’on partim per saber si les millores que s’estan duent a terme obtenen els resultats volguts”.
Així mateix, la parlamentària va assegurar que es tracta de dades “bàsiques per valorar l’estat de la nostra sanitat i ens poden servir per corregir i millorar aquells aspectes que no acabin de funcionar”.
Concretament, la consellera general socialdemòcrata demana per l’evolució de les dades numèriques i econòmiques de les diferents lletres clau referides als actes mèdics dels darrers tres exercicis, sol·licitant a més que la informació diferenciï els actes dels metges, generalistes i especialistes, andorrans i els dels metges de fora el país. També es demana pels actes d’ecografia i pel seu valor global realitzats pels diferents professionals també en els tres últims exercicis, així com les dades del cost que té el mateix acte mèdic, classificades pel tipus d’actes convencionats per la CASS, fets en un centre a Andorra i realitzats a centres dels països veïns.
A més a més, Vela sol·licita també les dades numèriques i econòmiques sobre els actes mèdics prescrits i realitzats pels metges, tant generalistes com especialistes, en el mateix període, així com sobre els actes mèdics portats a terme al centre hospitalari pels metges laborals i pels metges liberals acreditats pel SAAS.
Finalment, la parlamentària demana dades sobre els actes d’ortopèdia, proves de diagnòstic, atenció ambulatòria, proves d’anàlisi, ecografies i receptes farmacològiques, així com dades relatives als salaris del personal laboral del SAAS.

Padreny i Sánchez, al seminari per a joves parlamentaris

Els consellers generals Roger Padreny i Carles Sánchez participen des de dilluns en el Seminari Future Leadership for Political Inclusion in the OSCE Region, organitzat conjuntament per l’Assemblea parlamentària de l’OSCE i la Comissió de Seguretat i Cooperació amb Europa del Parlament nord-americà i destinat a parlamentaris menors de 35 anys d’un Estat membre de l’OSCE-PA. El seminari va arrencar amb la sessió Garantir el nostre futur: cooperació de seguretat inclusiva, que va servir per aprofundir en la manera com els joves estan ben situats per millorar la confiança i les mesures de creació de seguretat entre els estats i augmentar la consciència sobre els costos i les implicacions dels conflictes a la zona de l’OSCE. En la sessió d’ahir els participants van debatre sobre com integrar els joves en la resolució de problemes econòmics i mediambientals en l’àmbit de l’OSCE i més enllà.

PS
vol
dades
avaluar
estat
sanitat pública

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte