Diari digital d'Andorra Bondia
El mercat de Nadal a la Plaça del Poble.
El mercat de Nadal a la Plaça del Poble.

El PS xifra en 500.000 euros la despesa real en el Poblet de Nadal


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Facundo Santana

El cost del Poblet de Nadal d’Andorra la Vella supera els 500.000 euros, una xifra que queda lluny dels 300.000 anunciats per la cònsol major. Ho va dir ahir el conseller del Partit Socialdemòcrata (PS) al Comú de la capital Sergi González, que ha arribat a aquesta xifra sumant totes les partides aprovades en les diferents juntes de govern. “Sap greu dir-ho, que els consellers de la minoria estem investigant els costos”, una feina que es fa perquè, malgrat que s’ha demanat en les poques comissions que s’han fet i mitjançant comunicacions directes per correu electrònic o en reunions amb els cònsols, no s’ha obtingut resposta sobre el cost total del Poblet de Nadal, va explicar González. El conseller va informar que tal investigació respon “el neguit dels ciutadans”, que volen saber quants diners públics s’han gastat i en què.

Tant González com el secretari d’organització del PS, Pere Baró, van insistir que “aquest any no toca” fer el Poblet de Nadal com s’ha fet fins ara, vist que és un any complicat. Defensen que els diners que s’hi han esmerçat es podien haver destinat a ajudes a la població que està passant més dificultats i que el Poblet de Nadal s’hauria d’haver enfocat a la gent del país, optimitzant els costos.

A banda, Baró es va mostrar sorprès pel fet que s’hagi autoritzat l’organització de l’esdeveniment, tenint en compte que es demana a diari a la ciutadania fer “un esforç personal per evitar les interaccions socials” i que “s’ha arribat a criminalitzar” els bars i restaurants com a focus d’infecció. Amb tot, el Comú d’Andorra la Vella “fa el Poblet de Nadal com si no hagués passat res i on vam demostrar el cap de setmana passat que les mesures no són suficients”, va lamentar.  A Baró el “preocupa aquesta falta de coherència i la manca de sensibilitat envers els restauradors”.

Actua al Comú
Les oficines d’Actua es traslladaran a principis de l’any que ve a la tercera planta de l’edifici administratiu comunal, ubicat al carrer Prat de la Creu d’Andorra la Vella. Actualment, la seu d’Actua es troba a l’edifici de Caldea, a Escaldes-Engordany. És per aquest motiu que el Comú de la capital ha convocat un concurs nacional urgent per adjudicar les obres d’adequació d’aquests espais (ara sense utilitzar) per a despatxos. El termini per presentar les ofertes finalitza el 17 de desembre i l’obertura de plecs serà el 21 de desembre. Les obres suposaran una despesa de més de 200.000 euros per al Comú, segons han indicat fonts properes. El lloguer que assumirà Actua serà de 3.000 euros. Al darrere d’aquest canvi hi ha qui hi veu una acció d’Andorra la Vella per captar un organisme públic que actualment es troba a Escaldes-Engordany, governada pel Partit Socialdemòcrata.

Per altra banda, el Comú ha adjudicat les obres de reforma de les plantes tercera i quarta de Casa Comuna per 229.059 euros. Els treballs, que aniran a càrrec de Construccions Modernes i tindran una durada de nou setmanes, consistiran a modernitzar les instal·lacions (com ara el cablejat, les relatives a informàtica, i el terra, entre d’altres) i adequar i segmentar espais dels departaments en funció de les necessitats actuals. A l’últim, la corporació també va adjudicar les obres d’embelliment dels carrers de les Lloses i la Grandalla per 87.378 euros a Construccions Entrimo. Tindran una durada de dos mesos.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte