Diari digital d'Andorra Bondia
Cèlia Vendrell.
Cèlia Vendrell.

El PS+I vol saber què farà el comú arran de l’anul·lació de la mútua


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

La consellera de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) al comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, vol que la majoria comunal expliqui al ple com pensa reconduir la situació generada arran de l’anul·lació a la justícia de la mútua per als agents de circulació. Per això, ha tramitat dues preguntes que s’hauran de respondre dilluns vinent en la sessió del ple de la corporació i on demana si es contractarà o no una asseguradora externa per cobrir les prestacions dels urbans i si aquestes condicions s’acabaran ampliant a la resta de treballadors públics. 

En l’escrit entrat a tràmit per la representant del PS+I, es recorda “l’aute de data 12 de novembre del 2018 del Tribunal Constitucional” i es demana a la cònsol que “s’informés el consell de comú sobre les intencions de la majoria comunal en relació a l’obligació definida en l’article 36 de la Llei 8/2005 del 21 de febrer dels agents de circulació comunal”. En concret, es vol “saber si el comú contractarà les pòlisses d’assegurances oportunes o si assumirà les despeses futures derivades de les baixes per accidents laborals i per malaltia professional”. 

També es posen en relleu les declaracions passades fetes per la cònsol major, Trini Marín, en relació a la no-discriminació entre els diferents col·lectius de treballadors comunals i, per això, es pregunta si “s’aplicarà la mateixa política per a la resta” d’empleats de la corporació. 

Vendrell recorda que, des del PS+I ja “vam votar en contra de la mútua perquè pensaven que l’article de la llei podia ser inconstitucional” i que, ara, queda clar que “hauria de modificar-se al consell”. Sobre la pregunta, apunta que “volem saber quina és la intenció de la majoria: contractar una assegurança privada o assumir el risc de no contractar-ne cap i pagar-ho de les arques comunals”. També vol que aclareixi si s’ampliarà a tota la plantilla.

PS+I
Comú
anul·lació
mútua

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte