Diari digital d'Andorra Bondia
El Quartet Americà, durant la seva actuació, que ha omplert el vestíbul del Consell General.
El Quartet Americà, durant la seva actuació, que ha omplert el vestíbul del Consell General.

El Quartet Americà s'estrena amb un concert de la Constitució marcat per les experiències dels viatges


Escrit per: 
Agències

El Quartet Americà, integrat pels membres de l'ONCA Francesc Planella i Sergi Claret als violins, Joan Fèlix a la viola i Carolina Bartumeu al violoncel, s'han estrenat aquest dijous davant el públic amb el tradicional concert emmarcat en la celebració del dia de la Constitució. Era la primera vegada que els quatre músics actuaven junts i ho han fet oferint un repertori amb peces de Haydn i Dvořák, amb les quals han volgut transmetre "com les experiències vitals dels viatges es reflecteixen en les composicions", ha explicat Planella.

El nombrós públic que ha omplert el vestíbul del Consell General ha pogut gaudir de la interpretació del 'Quartet de corda op. 76 núm. 4' de Haydn, i el 'Quartet de corda en fa major op. 96', 'Americà', de Dvořák, dues peces que els dos músics van compondre fora dels seus països. Dvořák ho va fer estant a Nova York i Haydn després d'un viatge a Londres. En aquestes peces, segons ha remarcat Planella, "es pot veure la influència dels llocs on van estar". A més, i tal com ha afegit el músic de l'ONCA, Haydn va ser "el primer compositor que va establir el quartet de corda com un conjunt important dins el món de la música", un motiu més per incorporar-lo al repertori d'aquest dijous.

Els quatre músics es coneixen, ja que toquen junts a l'ONCA i en alguna ocasió havien actuat fins i tot per separat, però aquest dijous ha estat "la primera vegada" que actuaven tots quatre junts, conformant el Quartet Americà, un conjunt que està "funcionant molt bé" i al qual els agradaria poder donar continuïtat, amb altres concerts. L'estrena ha coincidit, a més, amb un dia especial, ja que tal com ha emfasitzat Planella, l'ONCA actua des de fa anys amb motiu de la Constitució, la qual cosa, "és un honor". Per tant, poder oferir precisament en aquest dia el treball de la nova formació els ha fet especial "il·lusió" i més en un espai, el vestíbul del Consell General, amb "una acústica molt bona".

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte