Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre i el secretari d’estat de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell i Joan Antoni León, van presentar ahir el projecte de llei.
El ministre i el secretari d’estat de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell i Joan Antoni León, van presentar ahir el projecte de llei.

El reagrupament familiar es podrà sol·licitar als 3 mesos de residència


Escrit per: 
M. S. / Foto: SFGA

El reagrupament familiar es podrà sol·licitar, en tots els casos, als tres mesos de residència, opció que en virtut de l’acord trilateral ja era possible per als residents espanyols, francesos i també pels portuguesos arran de l’acord bilateral, i no al cap d’un any com fins ara.

Si més no així ho preveu la modificació de la Llei qualificada d’immigració que el Govern ha inclòs al projecte de llei d’accés electrònic de l’Administració de Justícia, aprovat ahir en sessió de consell de ministres, que també modifica els requisits econòmics per a l’obtenció de les autoritzacions sense activitat lucrativa, i les autoritzacions per a professionals amb projecció internacional i per raons d’interès científic, cultural i esportiu.

Així ho van explicar ahir el ministre i el secretari d’Estat de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell i Joan Antoni León, que van detallar que el text d’accés electrònic inclou també una modificació de la Llei qualificada de la Justícia per especificar que les notificacions durant els dies inhàbils i el mes d’agost es limiten a les actuacions relacionades amb causes amb pres o altres d’urgents en l’àmbit penal. També s’aprofita per suprimir l’atribució dels procediments concursals a la jurisdicció administrativa i la secció d’Instrucció ordinària coneixerà dels delictes de contraban i tràfic legal de drogues tòxiques que fins a la data estava atribuït a Instrucció especialitzada, i per ampliar a dos anys el període de reserva de plaça de les persones que hagin superat les proves teòrica, pràctica i d’idiomes per a batlles i que no hagin estat seleccionades.

Quant al projecte de llei d’accés electrònic de l’administració de la Justícia, que permetrà agilitzar els procediments de l’Administració de la Justícia aplicant les noves tecnologies, Rossell va explicar que es preveu que el text entri en vigor al cap de dos anys de la seva publicació al BOPA, un termini que es considera idoni per poder disposar dels recursos i l’estructura necessària, per als quals es preveu una inversió de 225.000 euros.

Per la seva part, León va detallar el contingut del projecte de llei que regula un nou sistema de comunicació i gestió processal mitjançant els sistemes informàtics que permeten la comunicació, la notificació, la consulta i l’arxivament de tots els documents processals que formen l’expedient electrònic al qual poden accedir totes les parts i els tribunals. Així, es preveu la posada en funcionament de la xarxa electrònica de la Justícia i s’estableix l’ús obligatori del sistema informàtic. A més, es regula els drets d’accés i ús i s’especifica que aquest accés es farà a través del certificat de signatura electrònica.

Renovat el conveni per a la formació dels presos
El consell de ministres va acordar la renovació del Conveni específic amb la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) pel qual es regula l’accés i l’admissió a aquesta universitat d’estudiants interns del Centre Penitenciari de la Comella, segons va informar el ministre portaveu. Eric Jover va indicar que amb el conveni es desenvolupen els mecanismes per facilitar els estudis del curs d’accés a la universitat per a majors de 25 a 45 anys i de grau per als interns. Així, es destina un docent per tal d’acompanyar els alumnes en la formació. També assumeix les tasques d’informació de l’oferta educativa que tenen a l’abast i els assessora en els processos administratius.

Vistiplau al pla d’estudis del bàtxelor en Enginyeria industrial
El Govern va aprovar ahir el decret d’aprovació del pla d’estudis del bàtxelor en Enginyeria industrial de la Universitat Carlemany, segons va informar el ministre portaveu, Eric Jover, que va recordar que l’executiu ja havia acordat la creació d’aquesta titulació oficial i ara, després de l’acreditació favorable emesa per l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior (AQUA), en valida el pla d’estudis.

Aquest bàtxelor, de 180 crèdits europeus, ha de formar professionals com a tècnics de projectes de producció i organització industrial, gestors d’organització, producció, cadena logística i distribució física, gestors de compres i aprovisionaments així com gestors de tecnologia i d’innovació tecnològica, entre altres, tal com va detallar el ministre, que va explicar que la formació s’impartirà en la modalitat virtual i amb el castellà com a llengua vehicular, si bé en un futur es podria oferir també en català, anglès o francès.

Oberta la convocatòria per a una habitació a la CIUP
Educació i Ensenyament Superior ha obert ja la convocatòria per accedir a les dues habitacions que el ministeri té reservades a la Ciutat Internacional Universitària de Paris (CIUP), segons va informar el ministre portaveu. Eric Jover va recordar que hi poden accedir estudiants de tercer any de licence 3, màster, doctorat i postdoctorat. Així mateix, els interessats, que han de ser andorrans o residents, han de tenir entre 18 i 30 anys el dia 1 de setembre del 2021 i han d’estar inscrits en un centre d’ensenyament superior o en una de les acadèmies de París, Versalles o Créteil. Els interessats a poder accedir a alguna d’aquestes dues habitacions poden presentar les seves sol·licituds fins a l’11 de juny vinent.

reagrupament
3
mesos
residència
podrà
sol·licitar
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic