Diari digital d'Andorra Bondia
El moment de l'entrada del recurs al TC.
El moment de l'entrada del recurs al TC.

El recurs de L’A i PS demana la derogació de fins a set articles


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Al marge de la petició de declaració d’inconstitucionalitat de la Llei de la Funció Pública, i per si el Tribunal Constitucional considera que els defectes plantejats no justifiquin aquesta declaració, Liberals d’Andorra i el Partit Socialdemòcrata plantegen “de manera subsidiària” la inconstitucionalitat de fins a set articles del text, que demanen que siguin derogats.
Així consta en el recurs directe d’inconstitucionalitat contra la Llei de la Funció Pública presentat dijous passat al TC pels ex-consellers generals d’ambdues formacions, al qual ha tingut accés aquest rotatiu.
Concretament es tracta de l’article 11, el relatiu al Comitè tècnic d’organització i gestió que preveu que els representants de les associacions i sindicats de l’Administració puguin assistir a les reunions com a “observadors”, fet que es considera que “constitueix una vulneració de l’exercici del dret a la llibertat sindical”.
També es posa en dubte l’article 22 de la llei, el que fa referència als plans d’ordenació i racionalització dels recursos humans, que es considera que per la seva “manca de determinació” vulnera els principis de seguretat jurídica i d’interdicció de tota arbitrarietat. El fet que l’article faculti l’executiu per suspendre les incorporacions procedents d’excedència voluntària sense precisar-ne en quins casos podria atemptar també contra el dret al treball i a l’accés a l’Administració pública recollits als articles 25 i 29 de la Carta Magna.
Pel que fa a l’article 47, el del període de prova, es considera contrari als principis de reserva de llei, seguretat jurídica i interdicció de tota arbitrarietat.
També incomplirien el principi de reserva de llei els articles 72, 73 i 77, referents a la jornada i horari de treball, a vacances i permisos administratius i a l’estructura retributiva, ja que es deixen per reglament aspectes que haurien de ser recollits en la pròpia llei. Finalment, l’article 87.4, que preveu que el crèdit horari dels representants sindicals s’estableixi per reglament, vulneraria el dret a la llibertat sindical.

recurs
PS
L'A
derogació
set
articles

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte